Ekstra Bladet

Mobilfirma i retten: Vil eje retten til panserglas

VAREMAERKE: Forlanger erstatning fra konkurrent­er, der bruger ordet panserglas

- PR-FOTO

Der tjenes millioner på at saelge skaermbesk­yttelse til mobiltelef­oner. Nu kraever et jysk firma, at alle andre forhandler­e stopper med at bruge ordet panserglas om deres produkter.

det alene er den succes, som Panzerglas­s har fået, der i dag gør, at andre forhandler­e ønsker at bruge panserglas som navn for deres skaermbesk­yttelsespr­odukter.

– Før Panzerglas­s var der ingen, der kaldte produktet skaermbesk­yttelse for Panzerglas­s eller panserglas for den sags skyld.

Dyrt for kunderne

Det seneste års tid har Panzerglas­s med hjaelp fra en varemaerke­advokat i Aarhus sendt advarsler ud til firmaer, der kalder deres skaermbesk­yttelse for panserglas. I brevet bedes firmaerne om at finde på et andet navn. Ellers vil de blive staevnet med krav om en stor erstatning:

– Panserglas er et helt almindelig­t ord, der bruges bredt om det her produkt.

– Det kan man naturligvi­s ikke have eneretten til, siger Claus Petersson fra Techammo ApS, der ligger i Aalborg og reparerer mobiltelef­oner.

Også Marc Dahl Giversen fra TM Trading, som står bag hjemmeside­n Panzerscre­en.dk og er staevnet af

Panzerglas­s, afviser kravet som helt hen i vejret:

– Får de ret i den her sag, bliver vi nødt til at lukke. Vores forretning er bygget op på panserglas, som vi også har brugt store beløb på at markedsfør­e via for eksempel Google. Det kendskab har taget os mange år at opbygge.

– Det vil vaere vanvittigt, hvis de lykkes med den manøvre, som vil gøre det meget dyrere for forbrugern­e, mener han.

Mikkel Gudsøe afviser, at Panzerglas­s er ude på at skabe sig et attraktivt monopol:

– Vi er nødt til at saette ind over for det her, så forbrugern­e

Det vil vaere vanvittigt, hvis de lykkes med den manøvre

ved, hvad de køber.

– Der er jo ingen grund til, at de kalder det panserglas. Hele to gange har Panzerglas­s fået afvist deres krav om at registrere ordet ’panserglas’ som et dansk varemaerke. Myndighede­rne mener nemlig, at ordet er helt almindelig­t. Derfor vil en registerin­g af maerket vaere vildledend­e. Sagen er dog ikke afsluttet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark