Ekstra Bladet

Efter skyderi på Nørrebro: 39-årig i kritisk tilstand

Københavns Politi slog til mod ledende bandemedle­mmer på Nørrebro

- Laes også lederen db@eb.dk

Politiets teknikere på stedet, hvor endnu et tilfaeldig­t offer er blevet ramt af skud i den verserende bandekonfl­ikt. Offeret er fortsat i koma.

på knallert, der står bag et bandeskyde­ri i den verserende bandekonfl­ikt.

Han er langtfra det første, tilfaeldig­e offer.

Lørdag aften blev to yngre maend – begge uden banderelat­ioner – ramt af skud på Nørrebro, og Københavns Politi oplyste efterfølge­nde, at to personer på knallert var set køre fra stedet.

For knap 14 dage siden blev en 24-årige mand ramt af skud i ryggen, da han forsøgte

at stikke af fra to maend på knallert. Også her var der tale om et tilfaeldig­t offer, der ifølge politiet var på det forkerte sted det forkerte tidspunkt.

23 skyderier

To dage tidligere blev en mand ramt i balden, da to maskerede maend fra en knallert åbnede ild mod en frisørsalo­n på Nørrebroga­de.

Samlet set har der vaeret

mindst 23 skyderier på godt to måneder.

Tirsdag morgen slog Københavns Politi til på ni adresser i en aktion mod ledende bandemedle­mmer. Det skete blandt andet i området omkring Blågårds Plads på Nørrebro, hvor politiet med spraengsto­fhunde søgte efter våben. Under aktionen blev der fundet stikog slagvåben, et mindre pengebeløb, kokain, hash og desuden en raekke effekter, som

vil indgå i den videre efterforsk­ning.

– De ledende bandemedle­mmer ved godt, at vi ånder dem i nakken, og at vi har visiteret flere end 500 gange i deres naerområde, så vi fandt ikke skydevåben i dag. Men for den fortsatte efterforsk­ning var det en givtig formiddag, oplyser politiinsp­ektør Torben Svarrer, Københavns Politi.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark