Ekstra Bladet

– Hvad gjorde du for at intimidere dine modspiller­e?

-

– Jeg var dårlig til tricks. Jeg var villig til med aerlige midler at vinde. Mit vinder-instinkt var så sindssygt, at jeg bare gik hårdt efter alt. Mit drive var at vinde hele tiden. Den naeste bold skulle altid vindes – koste hvad det ville. Det kørte konstant oppe i skallen på mig.

– Hvad er den vaerste eller hårdeste svinestreg, du har lavet? Marcel Desailly fra Chelsea. Jeg skulle daekke ham op ved et hjørnespar­k. Jeg havde ikke en normal chance for at vinde den. Han havde lige trådt mig over taeerne. Så besluttede jeg mig for at brage direkte ind i laeggen på ham med knopperne.

Hemmingsen har haft masser af hårde dueller med sin ven og konkurrent Brian Steen Nielsen.

– Da han tog til AB boede han i en periode hos mig. I den periode mødte jeg ham i kamp to gange, mens jeg spillede for FCK. Første gang tacklede han mig på skinnebene­t, så jeg fik en flaenge. Han skraellede mig.

Betalte tilbage i Parken

Ved et senere møde i Parken fik Hemmingsen afregnet og betalt tilbage over for Brian Steen

– Jeg havde ikke glemt det forrige møde. Jeg gav ham igen, så han husker det – lad mig sige det sådan. Men Brian bar ikke nag. Han kunne tage nogle taesk.

– Hvad kendetegne­de dig som spiller?

– Jeg havde ikke det talent, min bror (Michael Hemmingsen, tidligere OB’er, red.) havde. Men jeg havde vindervilj­en og kendte mine begraensni­nger. Der var da nogen, der peb over, at jeg var hård. Men man skal altid huske, hvad der kommer forud. Man må forvente, at hvis man sviner nogen til eller tackler nogen, så kommer der noget andet retur på et tidspunkt.

Hemmingsen erkender da også, at han jaevnligt ramte skinneben og ankler.

– Størstedel­en af gangene slår du dig kun, når du traekker dig i en tackling. Jeg har aldrig gået ind i en tackling for at skade nogen. Men jeg vandt jo lidt på at tage fat, så de fik respekt for mig.

Den vildeste tackling

– Hvilken tidligere spiller synes du selv var hårdest?

– Jeg kunne godt se, at Brian Steen gik til den. Men den vildeste tackling, jeg fik, var fra Andrew Tempo, der slog al luft ud af mig. Brian Steen gik til den, han kunne tage imod og give.

– Hvilken nuvaerende spiller synes du er hårdest?

Den naeste bold skulle altid vindes – koste hvad det ville tae je di ha

– e

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark