Ekstra Bladet

Glaede i baglandet: Det var blevet for monotont

-

Siden Alternativ­et til manges store overraskel­se kom i Folketinge­t, har det med jaevne mellemrum boblet i baglandet.

Partiets ledelse er ramt af topstyring og svigter den alternativ­e tilgang til politik, som partiet har taget navn efter, har det lydt fra baglandet.

En af kritikerne har vaeret Theis Krarup Hansen, som er medlem af lokalbesty­relsen i København. Han glaeder sig derfor over de nye vinde på Christians­borg.

– Alene det at man rokerer rundt og skifter ud, gør det svaert at tale om topstyring. Når der ikke er en veldefiner­et top. Det er en god ting, siger han.

Har Josephine Fock og Rasmus Nordqvist vaeret garanter for topstyring­en?

– Nej, det tror jeg ikke. Jeg tror egentlig bare, det er dét, at de har vaeret med fra starten og har siddet i toppen hele tiden. Det bliver lidt monotont på en eller anden måde. Ikke på grund af den måde, de er på, men bare det at man sidder det samme sted.

– Det er godt nok kun to år, men i et nyt parti bevaeger tingene sig hurtigt. Så skal der ikke ret meget til. Hvis der er gået tre måneder, uden der er sket noget, så taenker man: ’Hold da op – er der ikke sket noget’.

– Ikke et ondt ord om Rasmus Nordqvist og Josephine Fock, men jeg kan godt lide de to nye.

Har debatten om topstyring ulmet også her hen over foråret?

– Det er en debat, som altid har vaeret der. Mange af de folk, vi har, er enten stukket af fra partier, som har vaeret ekstremt topstyret, eller også har de vaeret politisk uerfarne. Og så er man lidt ekstra årvågen, når man kommer til os. Den har vaeret en snak hele tiden.

– Jeg vil gerne have vi diskuterer det (topstyring, red.), for så er vi opmaerksom­me på det. Og så undgår vi at falde i den faelde, som alle de andre partier gør, siger Krarup Hansen.

Ikke et ondt ord om Rasmus Nordqvist og Josephine Fock, men jeg kan godt lide de to nye

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark