Ekstra Bladet

Ni personer er blevet ramt, og senest har de vanvittige skyderier ramt tre personer, som intet har med banderne at gøre

RESULTATET

- Laes reportagen side 14

af politiets anstrengel­ser ved vi kun ganske lidt om på nuvaerende tidspunkt, men vi kan endnu en gang frygte, at udfaldet bliver magert. I hvert fald er der ikke meget, som tyder på, at ordensmagt­en har overhånden i konflikten.

har nu vaeret vidner til 26 skudepisod­er på to måneder. Ni personer er blevet ramt, og senest har de vanvittige skyderier ramt tre personer, som intet har med banderne at gøre.

får politiet ikke stoppet det, der mest af alt minder om tilstanden­e i det vilde vesten? Vi taler trods alt om en konflikt, som foregår inden for et begraenset geografisk område, Nørrebro og Nordvestkv­arteret i København. Politiet kender også gruppering­erne, Loyal to Familia og de tidligere Brothas.

heller ikke sådan, at konflikten er af ny dato, eller at politiet ikke kender de ledende figurer. Tvaertimod er der vel naermere tale om vanekrimin­elle, som myndighede­rne bør have et endda indgående kendskab til.

er lederen af Loyal to Familia, Shuaib Khan, som er søn af det tidligere meget kontrovers­ielle medlem af Københavns Borgerrepr­aesentatio­n Wallait Khan. Shuaib Khan, som er faengslet for trusler mod politiet, har et langt synderegis­ter og bør derfor konstant vaere i politiets søgelys. På samme måde som en raekke af de øvrige ledende figurer i bandeuvaes­enet.

får man efter de seneste måneders begivenhed­er følelsen af, at politiet til tider faegter i blinde. Det er urovaekken­de. På samme måde som det heller ikke er tryghedssk­abende, at vores politikere i sagen optraeder som en flok forvirrede høns uden hoveder. Forbud mod bander, legaliseri­ng af hash og indsaettel­se af militaer er blot nogle af de seneste dages meldinger.

de rablende vanvittige skytter tages på fersk gerning, ser det ud til, at politiet får svaert ved at stoppe dem. Derfor kan en vej vaere at bruge Al Capone-metoden fra Chigaco. Gangsteren Capone blev ikke knaldet for mord, men for skattesvin­del. På samme måde må de danske myndighede­r gå efter bandemedle­mmernes penge. Inddrag skat, og kulegrav bandernes og deres familiers økonomiske forhold. De dyre biler, scootere, knallerter og motorcykle­r falder jo ikke ned fra himlen.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Man får desvaerre følelsen af, at politiet faegter i blinde.
FOTO: KENNETH MEYER Man får desvaerre følelsen af, at politiet faegter i blinde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark