Ekstra Bladet

Rednings -manden

Den svenske landsholds­målmand Robin Olsen var bedste FCK’er i Baku, og de danske mestre kan takke ham for, at de fortsat lever i Champions League

- GISLE THORSEN MADS GLENN WEHLAST gisle@eb.dk; mgw@eb.dk

FC København har solgt mange profiler denne sommer, men Ståle Solbakken skal prise sig lykkelig for, at klubben trods alt har holdt fast i Robin Olsen.

Den svenske landsholds­målmand har med afstand vaeret bedste FCK’er i en svag saesonstar­t, og den lange mand fra Malmø er årsagen til, at man fortsat kan drømme om Champions League i København. For han var redningsma­nden, da de danske mestre tabte 0-1 til aserbajdsj­anske Qarabag i Baku.

Han kunne intet gøre ved Madatovs scoring midt i 1. halvleg, men tog ellers resten, og saerligt to redninger med godt et kvarter igen frelste FCK.

Gruppespil­let er stadig inden for raekkevidd­e, selv om Ståle Solbakkens mandskab spiller alt andet end mesterligt for tiden, og spørgsmåle­t er, om holdet rent sportsligt har noget at gøre i kongeturne­ringen.

Lige nu er det i hvert fald kun Robin Olsen, der viser Champions League-klasse.

Det var også nødvendigt i den sidste del af kampen, hvor det aserbajdsj­anske mesterhold pressede på for endnu en scoring. Hjemme i Baku er de staerke, og over 30.000 aserbajdsj­anere sørgede for heksekedel-stemning. De skreg Qarabag frem og peb øredøvende, når FC København havde bolden.

En evig trussel

Det er på Tofiq Bahramov Republican Stadium, at de har skabt deres resultater i Europa. Salzburg, Young Boys, Anderlecht har de seneste år forladt Aserbajdsj­an som tabere. Nu kan FCK skrive sig ind på den kedelige dødsliste i Baku.

Efter en dødbold blev de fanget i en hurtig Qarabagoms­tilling, og selv om faren i første omgang virkede ovre, var den det ikke. Hurtige Dino Ndlovu – en evig trussel i front – smadrede langt udefra bolden på stolpen, og FCK’erne reagerede for langsomt på returen.

Madatov var vågen og sparkede bolden ind i det tomme net. Det fik lydniveaue­t til at stige yderligere 20-30 decibel i Baku, hvor de lokale for alvor øjnede at få et hold i Champions League for første gang.

FC København tiltvang sig i 1. halvleg en del hjørnespar­k, men kom ikke taettere en scoring end et Federico Santander-hovedstød, der sneg sig lige forbi mål efter et kvarter.

De danske mestre havde bare én afslutning inden for målrammen i løbet af opgøret, og det lover ikke godt inden naeste onsdags returkamp i København. For selv om Qarrabag langtfra et nogen skraemmend­e modstander, har de med deres hurtige angribere et farligt våben i den danske hovedstad.

Ren overlevels­e

Dér kan de lure på omstilling­erne og det ene udebanemål, som med stor sandsynlig­hed sender dem i Champions Leagues gruppespil. At score på udebane er ofte af vital betydning i Europa, og manager Ståle Solbakken havde på forhånd håbet på 1-1 eller 2-2 i Baku.

Men FC København var ikke taet på at få en scoring med sig hjem, og havde det ikke vaeret for Robin Olsen, havde Champions League vaeret endnu laengere vaek nu. Først reddede han Míchels fine langskud, derefter klarede han med en endnu flottere parade målscorer Madatovs forsøg.

Det var ren overlevels­e for FC København det sidste kvarter – og de overlevede. I Parken har københavne­rne

De danske mestre havde bare én afslutning inden for målrammen i løbet af opgøret, og det lover ikke godt for naeste onsdags returkamp Det var ren overlevels­e for FC København det sidste kvarter – og de overlevede

leveret mange store store europaeisk­e praestatio­ner, og at forvandle 0-1 til samlet avancement er bestemt muligt. I 3. kvalifikat­ionsrunde tabte Løverne også 0-1 på udebane i første kamp, men vendte alt i København.

Ny magisk aften

Makedonske Vardar blev slået 4-1, og de danske mestre skal håbe, at de selv uden at spille magisk kan levere en ny magisk aften i Parken. Problemet er bare, at bedste mand står i målet, og det er mål, FC København har brug for på onsdag ...

 ?? ARKIVFOTO: JENS DRESLING ?? Robin Olsen var bedste mand, og isaer hans dobbeltred­ning på spanske Michels to forsøg på et enkelt minut holdt FCK fra et katastrofe-resultat.
ARKIVFOTO: JENS DRESLING Robin Olsen var bedste mand, og isaer hans dobbeltred­ning på spanske Michels to forsøg på et enkelt minut holdt FCK fra et katastrofe-resultat.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark