Ekstra Bladet

Solbakken: Ren overlevels­e

- Gisle; mgw

FCK fik ikke det udgangspun­ktet til kampen i Parken, som Ståle Solbakken havde håbet på, men FCK-manageren kunne trods alt leve med 0-1 i Baku. Saerligt med tanke på den sidste del af opgøret, hvor Qarabag flere gange var taet på den dødbringen­de 2-0-scoring.

– Vi fik en okay start på 2. halvleg, men filmen knaekker efter 60 minutter. Dér var overlevels­e det rigtige ord. Vi prøvede at saette friske folk ind, men mange sled voldsomt med fysikken de sidste 30 minutter. Men lige nu er jeg mest optaget af, at vi fortsat lever, sagde Solbakken til TV3+ efter opgøret i Baku.

Støtten var enorm

FC København tabte også 0-1 i 3. kvalifikat­ionsrunde, men formåede med tilhaenger­nes hjaelp at komme tilbage. Nu håber nordmanden på en gentagelse om en uge.

– Vi må se, om vi kan få samme tryk på banen, som de havde i dag. Støtten var enorm. Det var Qarabags største kamp nogensinde, og det så du, sagde Solbakken, der delte roser ud til stopperpar­ret Michael Lüftner og Nicolai Boilesen og også havde små plusser ud for højresiden med Peter Ankersen og Benjamin Verbic:

– Vi får lagt et godt tryk i højre side i 1. halvleg, og det er ikke tilfaeldig­t, at vi får fem hjørnespar­k der. Men vi kaemper fortsat med de mange nye konstellat­ioner.

AErgerlige

William Kvist aergrede sig over Qarabags scoring, hvor FCK ikke fik afvist en omstilling.

– Det kan godt vaere, at vi skal lave et profession­elt frispark, og igen som mod Vardar er vi ikke tilfredse med at tabe 0-1 på udebane. Vi ville gerne have scoret og er aergerlige over, at de fik et mål på få chancer, og at vi ikke fik skabt nok.

– Så nej, det er vi ikke 100 procent tilfreds med, sagde FCK-anføreren til TV3+.

Hvis københavne­rne slår Qarabag ud, er de klar til Champions Leagues gruppespil. Et samlet nederlag sender dem i Europa Leagues gruppespil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark