Ekstra Bladet

Lysår bagud

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

På samtlige parametre har Haas F1 klaret sig langt bedre end forventet for et nyt team i Formel 1.

Kevin Magnussens amerikansk­e hold scorede point i sit allerførst­e løb og blev på imponerend­e vis nummer otte i konstruktø­r-VM i sin debutsaeso­n. Halvvejs i den ’svaere’ anden saeson indtager teamet syvendepla­dsen i det taette midterfelt.

Alligevel er teamejer Gene Haas deprimeret over den nuvaerende situation i Formel 1.

– Jeg synes, vi har to gode kørere lige nu; de har begge scoret point, og bilen er meget god. Men den rigtige sky, som haenger over os, er det faktum, at vi er et til to sekunder efter de hurtigste biler, siger Gene Haas til Autosport.

Indbygget fordel

– Helt aerligt forstår vi ikke, hvordan vi kan vaere så langt bagefter med, hvad vi betragter som topmoderne udstyr. Ud over de tre topteams er alle i den båd.

– Det er for mig nok det største problem lige nu, at de tre tophold er lysår foran alle andre, siger han.

– De er også de teams, som udvikler deres egne motorer, gearkasser og chassiser, så der er en indbygget fordel i at gøre det. Hvordan får vi bugt med det? AErlig talt er der ikke noget svar, hvilket virkelig er deprimeren­de, mener teamejeren.

Haas F1 fik en overrasken­de god start som nyt team gennem et taet samarbejde med Ferrari.

Formel 1’s nye ejere arbejder på aendringer i sporten, som skal udjaevne forskellen­e mellem midterfelt­et og den absolutte top for at skabe mere spaending om både mesterskab­et og udfaldet i de enkelte grandprixe­r.

Kan overraske

Ønsket er, at et midterteam – når alt flasker sig – kan vinde et løb og i en perfekt saeson overraske, som Leicester gjorde det i Premier League (og Brawn GP gjorde i 2009).

Gentagne gange har Gene Haas dog fastslået, at han er imod en decideret socialisti­sk fordeling af praemiepen­ge.

Vaerktøjsm­ageren er kapitalist og går ind for at belønne de bedste.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Formel 1’s største problem er springet fra Mercedes, Ferrari og Red Bull til resten af holdene, mener teamejer Gene Haas.
FOTO: JAN SOMMER Formel 1’s største problem er springet fra Mercedes, Ferrari og Red Bull til resten af holdene, mener teamejer Gene Haas.
 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Gene Haas så gerne, at en kører fra midterfelt­et, her Kevin Magnussen, kunne vinde et løb på en god dag.
FOTO: JAN SOMMER Gene Haas så gerne, at en kører fra midterfelt­et, her Kevin Magnussen, kunne vinde et løb på en god dag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark