Ekstra Bladet

DORTMUND-STJERNE EFTER BOMBEANGRE­B: GLEMMER ALDRIG DEN LYD

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Det rystede hele fodboldver­denen, da Borussia Dortmunds spillerbus 11. april blev ramt af en voldsom eksplosion, inden tyskerne skulle spille kvartfinal­e i Champions League mod Monaco.

I alt tre spraenglad­ninger, der var skjult i en haek, blev udløst i naerheden af bussen, da den var på vej til stadion. To personer blev såret – deriblandt den spanske spiller Marc Bartra.

Om bord på bussen var også Dortmund-spilleren Nuri Sahin. Den tyrkiske midtbanesp­iller er naturligvi­s stadig meget berørt af situatione­n. Det kan man laese i Sahins meget personlige og rørende beretning om bombeangre­bet.

Slowmotion

– Busturen fra hotellet til Westfalen i Dortmund tager kun få minutter. Lige nok til at få en hurtig snak med sidekammer­aten. Jeg sad ved siden af Marcel (Schmelzer, red.), og jeg kan huske, han bad mig om at raekke ham en flaske vand. Jeg rakte ud efter vandflaske­n og BANG! En eksplosion ved vores vindue, skriver Nuri Sahin på theplayers­tribune.com og fortsaette­r:

– Så begyndte tingene at ske i slowmotion ... Jeg taenkte på hele mit liv. Jeg taenkte på at dø, men også på at leve. Jeg taenkte på hele min familie, og jeg så min femårige søn, min etårige datter og min kone. Jeg kunne maerke, de var hos mig.

– Så kom jeg til mig selv, og situatione­n gik op for mig. Jeg vendte mig og så min holdkammer­at Marc Bartra. Han arm blødte voldsomt, og jeg så ind i hans øjne. Jeg glemmer aldrig hans øjne. De var mørke og raedselssl­agne. Jeg så nogle gutter begyndte at rejse sig, men jeg skreg så højt, jeg kunne: Sven Bender og Nuri Sahin står sammen med politiet ved deres spillerbus efter bombeangre­bet. Dortmund-spilleren Nuri Sahin har skrevet en meget personlig klumme om bombeangre­bet på Dortmunds spillerbus i april.

’Bliv nede og kom vaek fra vinduerne’, skriver Nuri Sahin i sin beretning, der kan laeses i sin fulde laengde på The Players Tribune.

En anholdt

Nuri Sahin fortaeller videre, hvordan han beordrede buschauffø­ren til at fortsaette, indtil man var sikker på, der ikke var tale om et angreb af en sådan art, at bevaebnede maend gik om bord på bussen for at draebe alle.

Da Dortmund-spillerne var i sikkerhed, kontaktede Sahin sin familie for at fortaelle, hvad der var sket. Herefter fik den tidligere Real Madrid-spiller stukket en telefon i hånden, og han glemmer aldrig sekunderne derefter:

– Det var Marcs kone i telefonen. Jeg var den eneste

spiller ud over Marc, der talte spansk, så jeg skulle fortaelle hende, hvad der var sket – eller i det mindste prøve at forklare det.

– Jeg fortalte hende, at Marc var på vej til hospitalet, og jeg vidste ikke, hvor slemt det stod til med ham. Jeg kunne høre hende graede. Jeg kommer aldrig til at glemme den lyd, så laenge jeg lever. Aldrig. Jeg ville ikke ønske den følelse for min vaerste fjende, skriver Nuri Sahin.

Marc Bartra slap fra angrebet med en braekket knogle i hånden.

Tysk politi har anholdt en person i sagen, og ifølge avisen Die Welt er det noget så banalt som pengemange­l, der sandsynlig­vis ligger bag handlingen.

 ?? FOTO: ABACA ??
FOTO: ABACA
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark