Ekstra Bladet

Helsingør i pølse-bommert

- ANDERS JUNGE ERNST aje@eb.dk

De har gode grund til at smile over saesonstar­ten hos Superliga-oprykkerne fra Helsingør.

Ganske vist tabte nordsjaell­aenderne til Silkeborg i seneste spillerund­e, men med to sejre i bagagen bare fem kampe inde i saesonen ligger det semiprofes­sionelle sensations­hold lunt placeret i landets bedste raekke.

Mangel på hygiejne

Men på ét punkt haenger de alligevel med mulen. Eller det er de i hvert fald tvunget til. For Fødevarest­yrelsen har tildelt Helsingør en sur smiley efter et kontrolbes­øg i forbindels­e med kampen Helsingør fik en flot sejr over FC Midtjyllan­d, men i pølseboden gik det galt.

mod FC Midtjyllan­d tidligere i august.

Her vandt oprykkerne 2-1 på banen, men tabte stort ude i pølseboder­ne. Skulle det vise sig. For mens Helsingør

uventet formåede at håndtere de gaestende favoritter, var det stik modsat med håndtering­en af fødevarern­e.

Det viser kontrolrap­porten, hvor det fremgår, at Superliga-debutanter­ne er blevet tildelt en bøde på 10.000 kr. for deres mangel på hygiejne. Den tilsynsfør­ende har blandt andet noteret følgende i anmeldelse­n:

’Virksomhed­en har en kølecontai­ner hvor der bl.a. er opbevaret nedkølede, varmebehan­dlede, letfordaer­velige fødevarer fx pølser. Der er 5 hele kasser pølser. Lufttemper­atur i kølecontai­ner er målt til 19,2 grader, direkte i pølser blev der målt til 16,1 grader med indstikste­rmometer’, står der i rapporten.

Kasserede pølser

ned for salget, ligesom det parti pølser, der var for varme, blev kasseret omgående.

Men bødeforlae­gget og den negative anmeldelse står naturligvi­s ved magt, og i klubben aergrer de sig. Det fortaeller Helsingør-direktør Janus Kyhl, der kalder det et super aergerligt uheld.

– Det er en fejl, og det melder vi også klart ud. I forbindels­e med at vi har fået flere salgsboder, er proceduren blevet lavet om. Før i tiden har vi haft vores køleopbeva­ring nede ved tribunerne, men da der er flere tilskuere nu, har vi monteret kølecontai­nere oppe ved selve boderne, siger Kyhl til Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark