Ekstra Bladet

SLÅET TIL LIREKASSEM­AND

. Joachim Bagge måtte opereres, da en modspiller overfaldt ham og gav ham adskillige brud i hovedet FODBOLDVOL­D

- JIMMI WILLEMOES JENSEN PRIVATFOTO jwj@eb.dk PRIVATFOTO

Han nåede ikke at se knytnaeven komme. Sekundet efter lå han i graesset.

Sidste maj blev Joachim Bagge maltrakter­et af en modspiller i en fodboldkam­p. Det var på hyggenivea­u i DBU’s motionsrae­kke for ottemandsh­old, men der var alligevel spaendinge­r i luften på Københavns Vestegn, hvor de to klubber kommer fra.

De to spillere havde prikket til hinanden under kampen, og spilleren fra det andet hold virkede ret aggressiv.

Efter at han havde jagtet Joachim lidt rundt begik en anden modstander frispark på Joachim Bagge, der godt traet af situatione­n også sparkede modstander­en.

Flere brud og operation

Det kostede ham ti minutters udvisning – men dem nåede han ikke at afsone, før den første modstander var tilbage.

– Jeg hører noget komme bagfra og vender mig om, og så får jeg et slag. Jeg kan ikke huske, hvad der så skete, men mine holdkammer­ater siger, at han løb ud af banen, tog en haettetrøj­e på og stak af, siger Joachim Bagge.

Han så herrens ud og blev hastet på hospitalet, hvor han måtte på operations­bordet.

Fem brud ved venstre øje og et knust kindben kraevede, at tre metalplade­r blev opereret ind for at støtte kindbenet. Han måtte sygemeldes i tre uger, og det tog en måneds tid, før hans ansigt så bare nogenlunde normalt ud igen.

– Hverken politiet eller laegen troede i første omgang på, at mine skader kun skyldtes et enkelt slag, siger Joachim Bagge om sine skader.

Men faktisk har han stadig men efter episoden, selv om den i dag er mere end et år vaek.

– Jeg får ondt i hovedet, hvis jeg eksempelvi­s kører i bil om nattet. Mit syn kan flimre, og mit venstre øje haenger lidt, siger den 26-årige installati­onsteknike­r.

Frygter at spille igen

I et halvt år efter kunne Joachim Bagge ikke tåle at få pulsen op. Han blev svimmel og fik kvalme, men ganske langsomt fik han det bedre, og godt et års tid efter overfaldet kunne han igen traekke fodboldstø­vlerne på.

Han er nemlig lige startet med at traene igen, men han har ikke spillet kamp endnu, selv om saesonen netop er gået i gang.

– Jeg er egentlig klar til det fysisk. Men ikke oppe i hovedet. Jeg frygter, at det kan ske igen. For det kom ud af ingenting og kom helt bag på mig. Så jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente, når jeg igen kommer ud til kamp.

Hvis det altså sker. For undervejs i forløbet har Joachim Bagge leget med tanken om at stoppe, selv om han blot er 26 år.

– Jeg har overvejet at stoppe. Men nu skal jeg flytte til Nordsjaell­and. Jeg tror, at det er lidt bedre der, end det er her på Vestegnen, siger han.

Jeg er egentlig klar til det fysisk. Men ikke oppe i hovedet

Joachim Bagge spillede på hyggenivea­u i DBU’s motionsrae­kke for ottemandsh­old. – Hverken politiet eller laegen troede i første omgang på, at mine skader kun skyldtes et enkelt slag, siger Joachim Bagge om sine skader.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark