Ekstra Bladet

KIM WALLS VENINDE: DET HELE ER SÅ BIZART

UBÅDS-MYSTERIET: Den forsvundne freelance-journalist skrev meget om subkulture­r

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Kim Wall skulle flytte til Beijing i efteråret med sin kaereste og havde skrevet under på en lejekontra­kt til en lille, mørk lejlighed.

Det fortalte hendes veninde Victoria Greve, der er kulturreda­ktør på Expressen, i går i en klumme om den 30årige svenske freelancej­ournalist, som hun laerte at kende i New York.

Forsvandt sporløst

Kim Wall forsvandt sporløst sidste torsdag på en tur i den nu drabssigte­de Peter Madsens ubåd Nautilus i København.

’Det hele er så bizart. Det sker ikke. Det er en episode af ’Broen’. Den kendte, selvlaerte opfinder, som tager en ung kvindelig journalist med i en hjemmelave­t ubåd, som så synker under mystiske omstaendig­heder. Kvinden forsvinder sporløst. Men det sker virkelig’, skriver hun og tilføjer:

’Jeg taenker på Kim hele tiden i disse dage. På hendes familie.’

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Victoria Greve, som føler, at hun har sagt det, hun kan sige i klummen, og ikke ønsker at uddybe.

Kim Wall leverede artikler til medier som New York Times og The Guardian, blandt andet om subkulture­r med folk, der kan lide at klaede sig ud som dyr, lever som vampyrer eller udforsker kinky fantasier.

Fantastisk fortaeller

Hendes venner beskriver hende som en, der godt kunne lide at beskrive disse lukkede verdener.

– Kim elskede subkulture­r, og hun havde en utrolig evne til at finde unikke historier og vinkler. Hun var en fantastisk fortaeller, siger Mengwen Cao til gp.se.

Victoria Greve vidste ikke, at Kim Wall skulle lave en historie om Peter Madsen, som også selv opsøgte subkulture­r, eller hvor langt hun var med historien.

’Men jeg forstår, hvorfor hun blev tiltrukket af historien om gør-det-selv-astronaute­n Raket-Madsen og hans ubåd’, skriver hun.

En frygtløs kvinde

Vennen gennem ti år Ben Elijah beskriver hende som en meget talentfuld historiefo­rtaeller. Han kalder hende sød, men også ubarmhjert­ig. En frygtløs kvinde, der går fokuseret efter sin historie.

– Hun er tiltrukket af at skrive om folk, der er unikke, siger han og fortaeller, at uvisheden om hendes skaebne gør det svaert.

– Jeg ved ikke, om jeg skal sørge eller vaere håbefuld. Jeg ved jo logisk, at jo laengere tid der går, jo mindre er håbet.

– Kunne Kim vaere en person, der forsvandt frivilligt?

– Det tror jeg ikke. Hun er en person, der hviler i sig selv. Naturen i en uventet opførsel er selvfølgel­ig, at den er uventet. Men det tror jeg virkelig ikke.

Jeg taenker på Kim hele tiden i disse dage. På hendes familie

 ??  ??
 ?? FOTO: TOM WALL ?? – Hun havde en utrolig evne til at finde unikke historier og vinkler, lyder en vens beskrivels­e af Kim Wall.
FOTO: TOM WALL – Hun havde en utrolig evne til at finde unikke historier og vinkler, lyder en vens beskrivels­e af Kim Wall.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark