Ekstra Bladet

Nye ord i faengsling­skendelsen

- METTE FLECKNER fleck@eb.dk

Københavns Byret har foretaget en tilføjelse i ordlyden på den kendelse, der ligger til grund for varetaegts­faengsling­en af ubådskapta­jn Peter Madsen.

Det viser en aktindsigt i sagen, som Ekstra Bladet har fået.

I faengsling­skendelsen er der sket en tilføjelse til ’uagtsomt manddrab’. Der står nu: ’Uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder’. Det er den bestemmels­e, som ofte bliver brugt over for sprit- og narkobilis­ter, der har vaeret skyld i andres død i trafikken, eller over for bilister, der har optrådt hensynsløs­t, men dog ikke har haft en vilje til, at nogen skulle dø.

Politiet sigter Peter Madsen for drab, men under grundlovsf­orhøret i lørdags valgte anklageren på et tidspunkt at rejse en subsidiaer sigtelse af mere mild karakter efter bestemmels­en om uagtsomt manddrab.

Hemmelig forklaring

Hvad det skyldes, vides ikke, da Peter Madsens egen forklaring er hemmelig af hensyn til efterforsk­ningen. Men det er naerliggen­de at tro, at han under grundlovsf­orhøret forklarede noget andet end det, han først sagde til politiet, og at det førte til den subsidiaer­e sigtelse.

Han naegter dog både drab og uagtsomt manddrab, har hans forsvarer tidligere sagt.

Tilføjelse­n i retsbogen om de skaerpende omstaendig­heder skyldes en skrivefejl i den første fase.

Udramatisk

Pressedomm­er ved Københavns Byret Jens Stausbøll forklarer, at det er helt udramatisk:

– Der er sket en berigtigel­se i retsbogen, som vi har mulighed for efter retsplejel­oven, siger han og forklarer, at da anklagemyn­digheden rejste en subsidiaer sigtelse mod den anholdte under grundlovsf­orhøret, blev der sagt, at det var uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder, men den sidste del blev blot ikke skrevet ned i den første retsbog.

– Det er så skrevet ind nu, siger han.

I den skriftlige kendelse for varetaegts­faengsling­en, som Ekstra Bladet har, skriver dommeren, at der er en begrundet mistanke om, at den anholdte har gjort sig skyldig i i hvert fald uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Peter Madsen da han kom ud fra Retsmedici­nsk Institut i fredags, hvor han skulle undersøges.
FOTO: KENNETH MEYER Peter Madsen da han kom ud fra Retsmedici­nsk Institut i fredags, hvor han skulle undersøges.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark