Ekstra Bladet

Sejler om Raket-Madsen: Han er en flink fyr

- CHRISTIAN NORDENSKJO­LD cn@eb.dk

Politiet eftersøger fortsat Øresund i håbet om at finde den forsvundne svenske journalist Kim Wall, der har vaeret forsvundet, siden hun sidst blev set på Peter Madsens ubåd Nautilus.

Ekstra Bladet besøgte i går havneplads­en Lynetten, som ligger taet ved Peter Madsens vaerksted på Refshaleøe­n, for at finde ud af, om der var nogle bådejere, der havde valgt at bevaege sig ud på egen hånd for at hjaelpe politiet med at søge efter den svenske journalist.

Der var ikke mange mennesker at finde ved bådene, men da Ekstra Bladet henvendte sig til gaesterne på Restaurant Lynetten, gik snakken lystigt. Alle sagde, at de lige kiggede en ekstra gang, når de var på vandet i disse dage.

En Georg Gearløs-type

I en af bådene er 19-årige Malthe Rubaek, der har kendt opfinderen, siden han var blot otte år gammel.

– Han plejede at invitere børnene herfra over for at se på ubåde og raketter, mens vi fik en sodavand, siger han.

Malthe Rubaek har kun paene ting at sige om Peter Madsen.

– Han er en flink fyr, som alle godt kan lide. Jeg opfatter ham som en ’likeable’ type. Alle vidste godt, at han var lidt af en Georg Gearløstyp­e, men han var meget behagelig samtidig. Vi vidste godt, at han havde gang i nogle vanvittige projekter, men det lykkedes jo også for ham at bygge den ubåd, fortaeller Malthe Rubaek.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Malthe Rubaek kigger en ekstra gang efter forsvundne Kim Wall, når han er på vandet.
FOTO: JONAS OLUFSON Malthe Rubaek kigger en ekstra gang efter forsvundne Kim Wall, når han er på vandet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark