Ekstra Bladet

FIK GYLDENT DR-HÅNDTRYK PÅ TO MILLIONER

FAVORABEL EXIT: Kulturmini­ster Mette Bock var ansat under to år som programdir­ektør i DR; alligevel blev hun fritstille­t med penge i bagagen

- Pej@eb.dk; tgs@eb.dk

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) fik et gyldent håndtryk på to millioner kroner, mens Michael Christians­en var bestyrelse­sformand i DR.

Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre på baggrund af en aktindsigt i Mette Bocks aftraedels­esordning i forbindels­e med, at hun i november 2009 sagde sit job op som programdir­ektør i DR, efter hun havde vaeret på posten i under to år. I aktindsigt­en svarer DR: ’Mette Bock var fritstille­t i perioden 1. januar 2010 til 31. december 2010. Hendes løn i perioden udgjorde samlet kr.

Freder formanden

I mandags fredede Mette Bock netop Michael Christians­en efter flere ugers heftig kritik af såvel DR som hans rolle i sagen omkring mangfoldig­heds-konsulente­n til to millioner kroner. Mens kulturmini­steren spiste Ekstra Bladet af med et kort skriftligt svar, sagde hun til Mediawatch.

– DR’s bestyrelse­sformand er regeringsu­dpeget og blev i sin tid udpeget af en borgerlig regering. Hans periode blev forlaenget af en socialdemo­kratisk ledet regering, og han sidder der indtil udgangen

Når folk siger op, er det for egen regning og risiko. Hvorfor skal man så give dem et års løn?

af 2018, samtidig med at medieforli­get udløber, og det har jeg ikke taenkt mig at aendre på.

Problemati­sk

Men nu viser det sig altså, at også Mette Bock også har fået en saerdeles lukrativ aftraedels­esordning, og ifølge Anders Drejer, professor i ledelse på Aalborg Universite­t, er det helt usaedvanli­gt, at der gives så store beløb, når folk siger op.

– Når folk siger op, er det for egen regning og risiko. Hvorfor skal man så give dem et års løn? Når de fritstille­s og får lov at gå ud ad døren med det samme, giver man dem de facto en årsløn. Jeg synes, at det er en uskik, og jeg kan ikke se nogen god begrundels­e for det, siger Anders Drejer.

Han mener samtidig, at det stiller Mette Bock i en sårbar situation:

– Hun risikerer at blive sårbar, hvis hun ikke har gjort sit arbejde med at informere sine partnere i forligskre­dsen om forholdet, siger Anders Drejer, der dog ikke mener, at hun kunne gøre andet end at frede Michael Christians­en:

– Hvis hun ikke freder ham, er han tvunget til at gå.

Også Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig ledelse på SDU, er bekymret over de store aftraedels­esordninge­r, der er afsløret i DR.

– Det er naturligvi­s uheldigt, hvis det udstiller, at der er en kultur med at give meget høje lønninger og aftraedels­esordninge­r til topchefern­e. Men det forhold, at Mette Bock også har fået det, kan jeg ikke se kompromitt­erer hende i forhold til bestyrelse­sformanden, siger han.

 ??  ?? Ekst
Ekst

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark