Ekstra Bladet

Mette Bock: Engageret ambassadør for DR

-

Kulturmini­ster Mette Bock (LA) har tjent millioner af kroner på Danmarks Radio.

15. januar 2008 har hun sin første arbejdsdag på DR som saerdeles vellønnet programdir­ektør, og da hun 23 måneder efter siger op, er der røget 3,8 mio. kr. ind på lønkontoen, men det stopper ikke her.

Mette Boch bliver nemlig fritstille­t med løn, så hun i hele 2010 kan laene sig tilbage uden at røre en finger, alt imens DR betaler hende en årsløn på i 2.016.699,96 kr.

Opsigelsen i DR sker, efter at bestyrelse­n med Michael Christians­en i spidsen gennemføre­r en stor omstruktur­ering i organisati­onen, der blandt andet betyder, at flere chefer fyres, og stillinger nedlaegges, heriblandt Mette Bocks.

I de fem år, Mette Bock var på Jydske Vestkysten, genererede hun ikke én krone i overskud

Var ikke bitter

Hun sagde dengang i november 2009 til fagbladet Journalist­en om sin afgang:

– Jeg må bare konstatere, at dér, hvor mine kompetence­r ligger, er i det strategisk­e arbejde. Dér synes jeg, jeg har bidraget med det, jeg kunne. Jeg har givet det bedste og synes, jeg har skabt arbejdsro og glaede. Nu lå det så ikke laengere i kortene med den nye stillingss­truktur, at jeg skulle have med strategi at gøre. Derfor har jeg valgt at sige op, sagde hun.

Og Mette Bock fastslog, at hun ikke var bitter:

– Jeg vil fortsat vaere en engageret ambassadør for DR.

Dyb økonomisk krise

Mette Bocks tiltraeden på DR vakte dengang stor forundring på hendes tidligere arbejdspla­ds Syddanske Medier:

– Hun efterlod Syddanske Medier i dyb økonomisk krise, og det undrer mig, at der ikke er nogen, der kigger på, hvad der skete hernede, sagde tillidsman­d på Syddanske Medier Steffen Lilmoes til Berlingske Business i 2007 og fortsatte:

– I de fem år, Mette Bock var på Jydske Vestkysten, genererede hun ikke én krone i overskud. Hun er en dygtig leder, hvis alt går efter hendes hoved. Hun er ikke god til at lytte.

I september 2010, mens Mette Bock stadig fik løn fra DR, blev hun valgt som Liberal Alliances spidskandi­dat til Folketinge­t i Sydjylland­s Storkreds, og et år senere blev hun valgt ind i Folketinge­t, blandt andet sammen med sin bror, partifaell­e og nuvaerende udenrigsmi­nister, Anders Samuelsen.

Laes også lederen på bagsiden

 ?? FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN ?? Ikke så ringe endda
Mette Bock fik to millioner med sig ud ad døren, da hun stoppede i DR.
FOTO: /RITZAU/FINN FRANDSEN Ikke så ringe endda Mette Bock fik to millioner med sig ud ad døren, da hun stoppede i DR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark