Ekstra Bladet

Politisk pres vokser: Syg kultur i DR

-

Gennem de seneste uger har Mette Bock benyttet samme strudse-strategi som DR-ledelsen: Mens kritikken har haglet ned over såvel mangfoldig­hedskonsul­ent som høje lønninger, har ministeren glimret ved sin tavshed.

Men nu vender Dansk Folkeparti kritikken direkte mod ministeren.

– Det er kritisabel­t, at vi har en siddende kulturmini­ster, som har fået penge for at sige op i Danmarks Radio, og at hun efterfølge­nde ikke ønsker at kritisere den siddende bestyrelse­sformand. Der kunne godt vaere en sammenhaen­g, siger Morten Marinus (DF), kulturordf­ører.

Usaedvanli­gt

Hos Enhedslist­en mener man, at Mette Bock har vaeret en del af en kultur, der har hersket i DR i årevis:

– Den løn og aftraedels­esordning, hun (Mette Bock, red.) har fået, er et udtryk for en syg kultur, der er i DR. Forligspar­tierne må saette sig sammen nu og diskutere, hvad man kan gøre fremadrett­et, så der - når vi indgår det naeste medieforli­g - ligger en klar model, som gør, at vi med fuldstaend­ig sikkerhed kan sige, at Danmarks Radio på ingen måder er lønførende, siger medieordfø­rer Søren Søndergaar­d.

Også Venstre kritiserer ledelsesku­lturen:

– Når man selv siger op, er det en usaedvanli­g stor fratraedel­sesgodtgør­else at få, uanset om man er programdir­ektør eller mediedirek­tør, og hvad ens navn ellers er, siger Britt Bager (V), medieordfø­rer, og fortsaette­r:

– Jeg synes stadigvaek, at der skal nogle andre mennesker i spidsen for DR. Men det er kulturmini­sterens beslutning. At kaede en fredning sammen med en afgangsved­erlag, vil jeg slet ikke gå ind i en diskussion omkring, siger hun.

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Dansk Folkeparti­s medieordfø­rer, Morten Marinus, fortsaette­r kritikken af DR.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Dansk Folkeparti­s medieordfø­rer, Morten Marinus, fortsaette­r kritikken af DR.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark