Ekstra Bladet

Jeg var et almindelig­t menneske

Kulturmini­steren har tilsynelad­ende svaert ved at forholde sig til de to millioner kroner, hun tog med fra DR i sin fratraedel­sesordning

- – Politikere er kendt for at – Hvad taenker du om en ordning, ARKIVFOTO: JAKOB JØRGENSEN pej@eb.dk; tgs@eb.dk

– Hvad siger du til disse fratraedel­sesaftaler, der bliver brugt i DR?

– Dem vil jeg ikke kommentere på. Jeg indtraeder i et selskab af en raekke fratrådte mennesker. Jeg er en del af den raekke, og det er der ikke noget hemmeligt i. Om det er rimeligt eller ikke rimeligt, vil jeg lade andre vurdere, siger tidligere programdir­ektør og nuvaerende kulturmini­ster Mette Bock (LA), der fik en gylden fratraedel­sesordning.

– Du sidder som kulturmini­ster i dag, og dermed er du øverste chef for DR. Så du må have en holdning til, om det er et rimeligt niveau?

– Vi skal lave et nyt medieforli­g på den anden side af nytår, hvor vi skal diskutere en lang raekke emner. Og jeg kan ikke sige noget om, hvorvidt det her vil blive en del af de emner, som vi skal diskutere. have holdninger. Derfor vil jeg gerne høre, om du har en holdning til disse fratraedel­sesaftaler?

– Det må vaere en del af det samlede spektrum af emner, som vi kommer til at diskutere.

– Du sagde selv op dengang – er det ikke korrekt?

– Jo, jeg forlod DR, fordi jeg var uenig med direktione­n.

– Hvem indgik du din fratraedel­sesaftale med?

– Alt det der er et anliggende mellem DR og mig.

– Var det davaerende bestyrelse­sformand Michael Christians­en?

– Lige praecis den del: Jeg var et almindelig­t menneske, som var ansat i en institutio­n, vi havde nogle aftaler, og der er åbenhed og transparen­s omkring indholdet, men hvordan og med hvem, aftalerne blev indgået, er et anliggende mellem mig og institutio­nen.

– I netop denne uge opfordrede DF og V Michael Christians­en til at traede tilbage, mens du fredede ham. Hvordan har denne fratraedel­sesordning haft indflydels­e på, hvordan du har ageret som minister?

– For det første har jeg en principiel holdning til, hvad man skal blande sig i, og hvad man ikke skal blande sig i som minister. For det andet er der mange, som har travlt med at sige, at det er en straffeeks­pedition, fordi jeg laegger op til, at DR skal vaere slankere. Og dit spørgsmål laegger op til, at jeg i saerlig grad skulle laegge armen om DR.

– Men du har udtalt, at du vil vaere ambassadør for DR, så det er ikke taget ud af det blå. Grunden til, at jeg spørger, er, at det er noget, som nogle vil taenke, og derfor er det rimeligt at foreholde dig det ...

– Som sagt er der transparen­s, og det synes jeg er helt fint, men de konkrete forhold omkring mine ansaettels­esforhold er et anliggende mellem mig og DR. – Jeg er en del af den raekke, og det er der ikke noget hemmeligt i. Om det er rimeligt eller ikke rimeligt, vil jeg lade andre vurdere, siger kulturmini­ster Mette Bock (LA). hvor man selv siger op og får to millioner kroner med ud ad døren?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Er det noget, som du ville anse for vaerende rimeligt i en anden virksomhed?

– Du fik de to millioner kroner, da du sagde op, og umiddelbar­t efter begynder din politiske karriere. Hvor vaesentlig har denne fratraedel­sesaftale vaeret for, at du kunne skabe en politisk karriere?

– Det har det intet med at gøre. Overhovede­t.

– Hvad siger du til, at DR gang på gang laver dispositio­ner, der er kritisable?

– Jeg lytter med stor interesse og opmaerksom­hed til den debat, der er, fordi vi skal til at forhandle et nyt medieforli­g på den anden side af nytåret. Så det lytter jeg til, men jeg konkludere­r ikke, før jeg kommer med regeringen­s udspil på den anden side af nytår.

– Fremadrett­et vil du så arbejde på, at denne ledelsesku­ltur fortsaette­r med disse fratraedel­sesaftaler?

– Det vil du kunne få meget mere at vide om, når vi kommer med vores regeringsu­dspil.

– Så her i midten af august skal laeserne af Ekstra Bladet vente omkring fire måneder på, at der kommer noget konkret fra kulturmini­steren?

– Ja. Fordi det er på det tidspunkt vi laver et bredt medieforli­g, en public service-kontrakt med DR, og vi skal sammensaet­te DR-bestyrelse­n.

– Hvorfor bakker du Michael Christians­en op som formand frem til, at der skal saettes et nyt hold?

– Det er ,fordi der er lavet en aftale, som gaelder til udgangen af dette medieforli­g.

Jeg indtraeder i et selskab af en raekke fratrådte mennesker De konkrete forhold omkring mine ansaettels­esforhold er et anliggende mellem mig og DR

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark