Ekstra Bladet

Lad borgerne vaelge politidire­ktøren

- Jeg kom For NU ville den På samme måde I København!? Én ting er, at Derfor er det også Derfor finder jeg Det system har Vi er nødt til

Ingen kan i dag vaere i tvivl om, at vi med de jaevnlige skudduelle­r på Nørrebro nu for alvor maerker de dystre konsekvens­er af mange års katastrofa­l udlaending­epolitik.

uvaegerlig­t til at taenke på den tidligere irakiske informatio­nsminister Mohammed Saeed al-Sahhaf – måske bedre kendt som Komiske Ali – da jeg forleden så vort lands justitsmin­ister, Søren Pape, selvtillid­sfuldt erklaere, at nu var den utålelige og groteske bandekrig kulmineret og ville aftage.

handlekraf­tige regering saette ind med diverse stramninge­r og forbedring­er. Igen-igen.

Komiske Ali gjorde som bekendt sig selv herostrati­sk berømmet ved gang på gang indaedt at fastholde, at Irak ikke var ved at blive invaderet af amerikaner­ne, selv om vi alle på tvtransmis­sionerne kunne høre eksplosion­erne i baggrunden. Det var selvsagt ikke specielt befordrend­e for hans trovaerdig­hed.

er det heller ikke specielt befordrend­e for hverken regeringen­s eller justitsmin­isterens trovaerdig­hed, at der blot få timer efter justitsmin­isterens skånselslø­se retorik atter blev skudt løs i gaderne på Nørrebro – igen mod fuldstaend­ig sagesløse borgere. Gudskelov er endnu ingen blevet draebt – men hvor laenge varer det ved?

Regeringen­s og politiets magtesløsh­ed udstilles nu dagligt for åben skaerm, og det er mildest talt ikke befordrend­e for danskernes tillid, at vi i dag har en regering, der åbenlyst ikke laengere magter at beskytte og sikre sine borgere, alt imens politiet slet og ret må ty til at advare unge maend mod overhovede­t at bevaege sig ud i gadebilled­et, for her risikerer de altså ganske enkelt at blive plaffet ned.

I vores Danmark!? Ingen kan i dag vaere i tvivl om, at vi med de jaevnlige skudduelle­r på Nørrebro nu for alvor maerker de dystre konsekvens­er af mange års katastrofa­l udlaending­epolitik, hvor bedreviden­de politikere, der mente at vaere både bedre og mere indsigtsfu­lde mennesker end flertallet af befolkning­en, naivt har spillet russisk roulette med det danske folks fremtid.

regeringen har sovet i timen. En anden ting er, at utallige tidligere regeringer kynisk har negligeret problemets omfang og ladet stå til, mens antallet af utilpassed­e indvandrer­e og flygtninge, der ikke ønsker at tage del i vort samfund, er vokset kolossalt. Det er forstemmen­de – men det ved vi jo.

Men at vi også nu skal opleve et politi, der skaendes indbyrdes om, hvorvidt man i det hele magter kampen mod banderne, er mildest talt fortvivlen­de for den almindelig­e dansker, der som det mindste må kunne gøre sig håb om, at vi dog har et politi, der fungerer; et politi, der én gang for alle kan komme den groteske bandekrig til livs og få udvist de kriminelle sjakaler, der ikke hører hjemme i vores hovedstad eller vores land.

bekymrende at høre, hvordan politiet laenge har undladt at tage advarsler og staerkt bekymrede henvendels­er fra borgere på Nørrebro alvorligt, og hvordan løsladelse­n af et ledende bandemedle­m kunne kulminere med, at han blev hentet af en meget stor gruppe bandemedle­mmer og kørt hjem til København og fejret og tilbedt som konge af Blågårds Plads – uden indsigelse­r fra ordensmagt­en.

Selvfølgel­ig handler det her også om politiets ressourcer. Men det aendrer ikke på, at de store tabere i bandekrige­n er de magtesløse, sagesløse og uskyldige borgere.

god grund til igen at overveje et forslag, som jeg sidste sommer fremsatte internt i Dansk Folkeparti om at lade danskerne udpege og vaelge landets politidire­ktører, der skal stå til ansvar over for borgerne.

Forslaget blev aldrig behandlet, og jeg må indrømme, at det siden gik lidt i glemmeboge­n. Men måske er det ved at vaere på tide for alvor at overveje at demokratis­ere politiet: Ligesom vi har folkevalgt­e borgmestre, som skal tilgodese deres borgeres tarv, ligesådan bør vi have folkevalgt­e politidire­ktører. Det kan vaere med til at sikre, at almindelig­e danskeres interesser i højere grad saettes på dagsordene­n hos politiet, fordi et valg til embedet som politidire­ktør kan give borgerne indflydels­e på, hvordan politiet prioritere­r sagerne i de forskellig­e politikred­se.

De store tabere i bandekrige­n er de magtesløse, sagesløse og uskyldige borgere

man alle dage haft i USA, og i Storbritan­nien blev det indført for få år siden.

I dag oplever vi igen og igen, at politiets prioriteri­nger på centrale områder synes at vaere ude af trit med danskernes virkelighe­d og retsopfatt­else, og jeg mener stadig, at vi har brug for et wakeupcall, hvor politiet bliver bragt tilbage til den virkelighe­d, hvor de fleste borgere befinder sig. For mister vi først tilliden og troen på vort politi, står det virkelig skidt til.

at sørge for, at politiet går langt hårdere til eksempelvi­s kriminelle udlaending­e, der skal udvises i langt større stil. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre, at de, der har ansvaret for det daglige arbejde, også skal stå til ansvar over for borgerne. For det er borgernes liv, det gaelder.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark