Ekstra Bladet

JEG GIK ALL IN – KOSTE HVAD DET VILLE

I I DAG ER SPILLERE FOR BLØDE: Carsten Dethlefsen savner vinderinst­inkt og vilje i moderne fodbold

- ANDERS BERG abj@eb.dk

Jeg har aldrig taenkt på at skade nogen

– Hvorfor tror du, at mange syntes, du var en hård spiller?

– Jeg var fysisk staerk og løb hurtigt, så det gjorde ondt at ramle ind i mig. Samtidig har jeg et udseende, der ikke ligefrem siger svigermors drøm. Jeg ser ond ud. Så det kunne intimidere mine modspiller­e. Derudover har jeg et vanvittigt vinderinst­inkt. Det betød, at jeg ikke altid tog hensyn til reglerne. Min modstander skulle ikke komme forbi mig. Uanset hvad skulle de ikke komme forbi mig.

Dethlefsen siger, at der ofte røg en mand i stedet for bold, men den risiko var han villig til at løbe.

– Der var knopper på skinneben og ankler, men ikke bevidst for at ramme manden. Det var bare vigtigt for mig at vise, at ingen skulle snyde mig.

All in i tacklingen

– Hvad gjorde du for at intimidere dine modspiller­e?

– Det var ikke noget med at nappe eller rive eller slå bevidst. Jeg har aldrig taenkt på at skade nogen. Det har vaeret et forsøg på at få bolden, men det er ikke altid, det er lykkedes. Der er en risiko, når man går all in for at vinde. Så kan man ramme en mand. Det har jeg gjort flere gange.

– Hvad er den vaerste svinestreg, du har lavet?

– Jeg har aldrig lavet en svinestreg. Heine Fernandez har engang påstået, at jeg har givet ham en albue i ansigtet, men det kan jeg ikke huske. Jeg brugte meget psykologi. Jeg sagde til folk, de ikke skulle filme. For naeste gang fik de den, så de virkelig kunne maerke det.

’Du ryger ned’

Den tidligere OB-arbejdshes­t og oprydder ville vinde for enhver pris. Men det skulle ikke vaere svinsk.

– Jeg synes egentlig ikke, at jeg kom for sent. Jeg havde hurtighe den til at følge med. Mange journalist­er skrev meget om, at jeg gik for

hårdt til den. Men det havde jeg ikke noget problem med. Der er aldrig nogen, der har skrevet, at jeg har skadet nogen med vilje. Jeg var mere verbal og kunne godt finde på at sige, ’naeste gange ryger du ned’.

Han føler ikke, der var nogen, der var svinske eller hårde, mens han selv spillede.

– Men der var nogen, der spillede urent. Peter Møllers albuer var høje og hårde og gav maerker, men det var måden, han spillede på. Det var ikke svinsk.

De er for bløde

– Hvilken nuvaerende spiller synes du hårdest? er

– Der er sgu ikke nogen. De er for bløde nogle gange. Jeg synes, der er for mange, der accepterer at tabe duellen og stiller sig tilfredse med at få et frispark i stedet for at vinde duellen. De har ikke nogen lyst til at vinde.

Carsten Dethlefsen savner viljen fra nutidens spillere til at fortsaette, selv om de får knubs og voldsomme tacklinger.

– Søren Frederikse­n (tidligere OB’er og AaB’er, red.) havde sgu lyst til at få bolden og hamre på mål. Han undgik ikke tacklinger. I dag mangler der noget attitude langt hen ad vejen. En rejs dig op og spil videre-mentalitet.

– Var du i ’hårdhedsla­ere’ hos nogen – eventuelt hvem, og hvad laerte du?

– Jeg har aldrig set op til folk, der har spillet hårdt. Det er lige så meget noget, journalist­er har klaebet på mig. Det har aldrig vaeret en mening eller et valg. Men jeg spillede hårdt og gik til den. Og nogle gange over stregen. Jeg tacklede bagfra for at få bolden. Jeg ville ikke springe ind i nogen kun for at ramme dem.

Jeg har aldrig set op til folk, der har spillet hårdt Jeg synes, der er for mange, der accepterer at tabe duellen

 ?? FOTO: /RITZAU/VIGGO LANDAU ?? Spillede med risiko Carsten Dethlefsen kunne tackle igennem, så det kunne høres på parkerings­pladserne uden for stadion. Men det var en del af spillet, mener han.
FOTO: /RITZAU/VIGGO LANDAU Spillede med risiko Carsten Dethlefsen kunne tackle igennem, så det kunne høres på parkerings­pladserne uden for stadion. Men det var en del af spillet, mener han.
 ?? FOTO: /RITZAU/ KIM AGERSTEN ?? Carsten Dethlefsen mener ikke selv, at han var for hård en hund på banen. Ofte klarede han modstander­ne med sin hurtighed og naerkampss­tyrke.
FOTO: /RITZAU/ KIM AGERSTEN Carsten Dethlefsen mener ikke selv, at han var for hård en hund på banen. Ofte klarede han modstander­ne med sin hurtighed og naerkampss­tyrke.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark