Ekstra Bladet

Minder om sydeuropae­isk kaos

Hans Engell:

-

Italienske tilstande.

Sådan beskriver Ekstra Bladets politiske kommentato­r Hans Engell de forhold i Miljø- og Fiskerimin­isteriet, som Rigsrevisi­onen har afdaekket.

– Den her beretning er en af de skrappeste, jeg nogen sinde har set fra Rigsrevisi­onen.

– Jeg kan ikke mindes sager, hvor der, allerede inden beretninge­n offentligg­øres, kommer politianme­ldelser og topembedsm­aend, som bliver forflyttet, og en minister, der bliver sat fra fagområdet. Det understreg­er, at Lars Løkke er klar over, at den her sag er meget, meget alvorlig, siger Hans Engell.

– Én ting er, at de skiftende ministre har et objektivt ansvar i forhold til ministeran­svarsloven. Men det er første gang, vi får afdaekket forhold i den danske centraladm­inistratio­n, som minder om dét, vi har laest om fra Spanien og Italien.

– Det her er italienske tilstande, hvor man overhovede­t ikke følger op på parlamente­ts beslutning­er. Der er foregået en masse ting, som politiet nu skal have afdaekket.

– Det er totalt skandaløst, siger Hans Engell, der vurderer, at skandalen berettiger til en dommerunde­rsøgelse.

– Nok går Rigsrevisi­onen langt ned i sagen, men de forholder

Ifølge

Statsrevis­orerne har Miljø- og Fødevaremi­nisteriets forvaltnin­g af fiskerikvo­terne har vaeret uprofessio­nel og helt utilstraek­kelig. Ministerie­t har ikke understøtt­et Folketinge­ts intention om, at kvoterne ikke måtte koncentrer­es på for få fiskere.

Skiftende

miljø- og fødevaremi­nistre og Miljø- og Fødevaremi­nisteriet har i flere tilfaelde ikke givet Folketinge­t fyldestgør­ende og korrekte oplysninge­r om koncentrat­ionen af kvoter og kvotekonge­rnes brud på reglerne.

Rapporten

fra Rigsrevisi­onen afslører både en kritisabel forvaltnin­g og indikerer ulovlighed­er, som hverken er blevet forebygget eller opdaget. sig ikke til ministeran­svaret. Det vil se meget maerkeligt ud, hvis politiet efterforsk­er for straffelov­sovertraed­elser, og Folketinge­t så bare slutter af med at give en papnaese til de otte ministre.

– Det er en af de mest alvorlig politisk-administra­tive sager siden Tamil-sagen. Det er ikke bare en minister, som har gjort noget forkert. Vi er inde i hele den måde, vi administre­rer hele vores samfund på. Der har vaeret et alt for taet samarbejde mellem et erhverv og embedsvaer­ket, siger Hans Engell.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ?? Stolede på de forkerte
Esben Lunde Larsen og hans forgaenger­e som fiskerimin­istre har stolet på nogle embedsmaen­d, de nok ikke skulle have stolet på, lød det fra statsrevis­or-formand Peder Larsen i går.
FOTO: JONAS OLUFSON Stolede på de forkerte Esben Lunde Larsen og hans forgaenger­e som fiskerimin­istre har stolet på nogle embedsmaen­d, de nok ikke skulle have stolet på, lød det fra statsrevis­or-formand Peder Larsen i går.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark