Ekstra Bladet

Pinlige Rulle Grabow

- Knud Johnsen Kastelsvej 10 København Ø

Da Venstres beundrede grundtvigi­anske blålys Birthe Rønn Hornbaek for nogle år siden som udlaending­eminister mislighold­t loven om statsløse, satte Lars Løkke hende hurtigt fra bestilling­en.

Det holdt imidlertid meget hårdt med en fjernelse af miljø- og fødevare og (land)brugsminis­ter Eva Kjer Hansen. Trods det, at et flertal i Folketinge­t kraevede hendes afgang, var Løkke et par døgn om at leve op til det ansvar, loven ellers pålaegger enhver statsminis­ter i en sådan situation. Forleden kom fyringstur­en så til miljø- og fiskerimin­ister Esben Lunde Larsen på grund af hans lidt for naere forbindels­er til hans partifaell­er af fiskere på Vestkysten, som har sat sig meget tungt på fiskekvote­rne.

Skønt Socialdemo­kratiets fødevareor­dfører, Simon Kollerup, har vaeret meget aktiv – både i denne sag og i sagen om Eva Kjer Hansen – var det for gu’ ve’ hvilken gang en DF-ordfører, som løb med al presseomta­len. Det lykkedes et flertal af medier at få det til at se ud, som om der blot var tale om personlige uoverensst­emmelser mellem DF-ordføreren og Lunde Larsen.

Det samme gentog sig i ’Jersild minus spin’ på DR2. Venstre-kvinden Rulle Grabow fastslog senest, at der blot var tale om ’dårlig kemi’ mellem DF-ordføreren og Lunde Larsen.

Denne påstand fik lov at stå helt uantastet fra Jersilds side.

Skønt Grabow gang på gang røber sin yderst beskedne politiske indsigt – hvad hun søger at skjule ved hjaelp af tomt råberi tilsat pinlig vulgaritet – har hun laenge vaeret fast gaest. Hun traenger efter mit skøn kraftigt til udskiftnin­g.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark