Ekstra Bladet

Mette Bock har måske ligefrem en aftale?

HVEM VAR SÅ

- Laes reportagen side 6, 7 og 8

bestyrelse­sformand dengang? Michael Christians­en, såmaend. Den samme øverste ansvarlige som i dag.

Siden Mette Bock blev liberal politiker, har hun ellers gjort karriere på bl.a. at ville reformere DR og stryge licensen til fordel for ’en abonnement­sordning’ og i det hele taget fremturet med løsninger til ’slankning’ af et forvokset DR. Alt imens hun selv mest har vaeret en del af problemet.

for nylig begrundet sin manglende kritik af DR’s løn til ledelse og Michael Christians­en som en overholdel­se af armslaengd­e-princippet. Politikern­e skal kun saette rammer for DR, ikke blande sig i detaljer. Da kulturmini­ster Mette Bock i 2009 efter 23 måneder selv sagde op som programdir­ektør i DR, modtog hun et års løn kvit og frit.

Men en liberal politiker, der ikke vil påtale, at DR’s ledelse forholder sig til licenstale­rne og deres penge, som adel forholder sig til faestebønd­er, er vel en ringe liberal? En kulturmini­ster, der ikke anråber overdrevet vellevned i landets største kulturinst­itution, er vel en sølle kulturmini­ster?

af en 2,1 mio. kroners årsløn til en mangfoldig­hedskonsul­ent, som i øvrigt selv havde sagt sit job op – ligesom Mette Bock i sin tid – burde vaere rigeligt til, at kulturmini­steren haever stemmen og får ristet en rune i medierne.

Men Mette Bock har måske ligefrem en aftale?

Så laenge bestyrelse­sformand Christians­en ikke peger på hendes egne to mio. kroner i sin tid, peger hun heller ikke på de to mio., bestyrelse­sformanden for nylig uddelte til mediedirek­tør Gitte Rabøl – der i øvrigt også selv sagde op.

det ’raeven vogter gaes’. Men at landets kulturmini­ster er en gammel synder, kan hun kun overvinde ved at gå kritisk til vaflerne og vaere åben om, at hun selv har vaeret smurt ind i honning. Ellers må man konkludere, at landet er for lille til habilitet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark