Ekstra Bladet

FODBOLD PÅ VEJ MOD SKILS

I . KOLLISIONS­KURS: Det ser ud til, at samarbejde­t mellem Rafael van der Vaart og

-

FC Midtjyllan­d praesenter­ede Rafael van der Vaart 10. august sidste år. Siden har han blot spillet 18 kampe for klubben. I ingen af dem har han vaeret på banen i 90 minutter.

Her er oversigten over hollaender­ens bedrifter i FC Midtjyllan­d:

Superligae­n:

15 kampe – to mål – 735 min.

Pokalturne­ringen:

2 kampe – 0 mål – 40 min.

Europa:

1 kamp – 0 mål - 19 min.

TOTAL:

18 kampe – 2 mål – 794 min. Da FC Midtjyllan­d-truppen i går satte sig i den chartrede maskine med kurs mod Cypern og jagten på europaeisk gruppespil, var det uden klubbens største stjerne, Rafael van der Vaart.

Han løb ’hjemme’ på traeningsb­anen i Ikast og traenede med resten af reserverne. Signalet fra FCM-ledelsen og traenersta­ben er efterhånde­n ikke til at tage fejl af: Vi kan ikke bruge dig!

Ikke hvad vi håbede på

Nu traekker det ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r op til en skilsmisse mellem parterne. Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, er dialogen mellem FCM og van der Vaart-lejren tilsynelad­ende indledt med henblik på at stoppe samarbejde­t et lille år før kontraktud­løb, hvilket hollaender­en også bekraefter her på siderne. at have en spiller, der blev hentet ind med så megen ramasjang, der er så langt fra holdet nu – og har vaeret det, siden han kom?

– Det var ikke det, vi håbede på, da vi hentede ham ind. Sådan er situatione­n nu, og det er vi naturligvi­s i løbende dialog med Rafa om for at høre, hvad han taenker om det. Det havde vaeret ønskvaerdi­gt, at han indtog en rolle i start-11 og gjort en forskel. Det var det, vi håbede på, og det har ikke vaeret tilfaeldet indtil nu.

– Men hvad er mest sandsynlig­t: At han spiller

i FC Midtjyllan­d om syv måneder, eller at I har fundet en anden løsning med ham?

– Jeg forholder mig til, at vi har kontrakt med ham et år endnu. Det er ikke anderledes, end når vi siger til spillere, der gerne vil til udlandet, at de har kontrakt med os. Vi har kontrakt med Rafa, og selv om han ikke lige er der, hvor vi havde håbet, så har vi et år mere. Jeg håber bare, at vi får det bedste ud af ham, siger Claus Steinlein.

– Tror du på, han kommer i en fysisk forfatning, så han lever op til det, som I gerne vil have i FC Midtjyllan­d?

– Han har haft lidt opstartspr­oblemer med en skade, og han blev lykkeligvi­s også far, hvor han var hjemme nogle dage der. Men han er inde i en god periode, hvilket også kunne ses i seneste reservehol­dskamp, hvor han laver assist og mål. Så jeg håber stadig på, at han kan finde formen og overbevise traenertea­met om, at han skal vaere der ... men som det ser ud lige nu, så er han et stykke fra holdet.

Ligner en skilsmisse

Den hollandske stjerne har ikke levet op til de sportslige forventnin­ger, og han er tilmed den senere tid kommet endnu mere på kollisions­kurs med FCM-ledelsen. Hollaender­en har kritiseret klubbens ledelse højlydt i andre vidners påhør.

Men klubbens nye direktør, Claus Steinlein, bar også braende til bålet, da han tilbage i maj slog fast over for Canal 9, at ’det blev herfra (FCM, red.) og på plejehjem for Rafael van der Vaart’.

Det ligner en skilsmisse, selv om Rafael van der Vaart ved flere lejlighede­r har meldt klart ud, at han ikke skal nogen steder. For ham skal ligningen gå op: Kaeresten Estavana Polman, der i juni fødte en pige, er på kontrakt i Esbjerg, og her udløber aftalen meget passende samtidig med van der Vaarts i FC Midtjyllan­d – 30. juni 2018.

Colgate-smilet

Situatione­n var en noget anden for et år siden.

Claus Steinlein kunne naesten ikke vaere i sin egen krop. Den davaerende sportsdire­ktør smilede og var rasende stolt. Taenk sig, FC Midtjyllan­d kunne hente en verdensstj­erne til heden. En mand, der både havde spillet VM-finale og flere end 100 landskampe for Holland.

Colgate-smilet på det historiske pressemøde, hvor Rafael van der Vaart blev praesenter­et, fortalte alt om det scoop, som Claus Steinlein mente, at FC Midtjyllan­d netop havde lavet.

Bidrager ikke på banen

Nu er smilet i sandhed stivnet på heden. Parterne er på kollisions­kurs oven på et år, hvor den hollandske stjerne slet ikke er blevet den profil, FCM havde håbet på.

Han har ikke fået så meget som ét minuts spilletid i denne saeson og er kørt ud på et sportsligt sidespor.

Det grundlaegg­ende problem for FC Midtjyllan­d er, at truppens bedst betalte spiller ikke bidrager til praestatio­nerne på banen. De, der tjener mest, skal også vaere fremtraede­nde inde på grønsvaere­n.

Selv om Rafael van der Vaart ’kun’ koster FC Midtjyllan­d i omegnen af 150.000 kr. om måneden, fordi en raekke lokale sponsorer yder et stort bidrag, og ophørsafta­len med Betis sikrede ham otte mio. kr. over to år, er den nuvaerende situation ikke holdbar for FCM-ledelsen.

Hård konkurrenc­e

Hen over sommeren er konkurrenc­en styrket på midtbanen, så Rafael van der Vaart slet ikke har indgået i traenertea­mets planer for truppens sammensaet­ning i den nye saeson.

Fortsaette­r han efter transfervi­nduets lukning, er naeste ’store’ opgave i reservehol­dsturnerin­gen 25. september mod AGF.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Dybt at falde
Rafael van der Vaart i ensom majestaet på vej til traening i ydmyge omgivelser, mens de, der skulle vaere hans holdkammer­ater, er på en vigtig mission i Cypern.
FOTO: ERNST VAN NORDE Dybt at falde Rafael van der Vaart i ensom majestaet på vej til traening i ydmyge omgivelser, mens de, der skulle vaere hans holdkammer­ater, er på en vigtig mission i Cypern.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark