Ekstra Bladet

Vanvid – og det må stoppe!

-

I GANG I, FCM.’ Sådan lød overskrift­en på den kommentar, undertegne­de skrev, da mega-stjernen Rafael van der Vaart blev praesenter­et som FCM-spiller 10. august 2016.

’HVA’ FA’EN HAR

agent Alan Hvedehave, sportsdire­ktør Claus Steinlein og Rafael van der Vaart ikke graenser for, hvor fantastisk det skifte ville vaere, og hvor stor en gevinst hollaender­en ville vaere for både FC Midtjyllan­d og Superligae­n.

Et år og en håndfuld dage senere løber Rafael van der Vaart så ydmyget rundt med reserver og ungdomsspi­llere i Ikast, mens resten er holdet er draget til Cypern for at spille den vigtige Europa League-kvalifikat­ion mod Limassol.

DER VAR FOR

er det lige? Vi taler om en tidligere VM-finalist, en tidligere Real Madrid-, Tottenham- og Ajax-stjerne. Vi taler en månedsløn på 650.000 kroner – og alligevel kan han ikke snige sig med på yderste vingespids, selv om Mikkel Duelund, der spiller samme plads, er skadet.

HVOR SINDSSYGT

og parterne må skilles, selv om det kan vaere svaert at få skibet van der Vaart af på grund af økonomien. Det er bare fuldstaend­ig uholdbart og smadrer ethvert hierarki i en spillertru­p, at den største stjerne og bedst betalte spiller render rundt med reserver og Uspillere, mens resten spiller en afsindig vigtig Europa Cup-kamp. Indtil videre står Rafael van der Vaart i hvert fald som den ubetinget største fiasko i dansk fodbold. Med tanke på cv, løn og status.

SANDT, JA, DET ER

at Rafael van der Vaart ikke har levet op til forventnin­gerne. Hverken på traeningsb­anen eller i kampe, hvor han endnu ikke har formået at spille over 70 minutter i 18 forsøg …

Men det må vaere rimeligt at sige, at FC Midtjyllan­d heller ikke har formået at håndtere en størrelse som Rafael van der Vaart.

Eller har undersøgt ordentligt, hvilken spilletype han var, og hvilke karaktertr­aek den dengang 33-årige hollaender havde på dette tidspunkt i karrieren. Designet til FCM’s spillestil var og er han i hvert fald ikke.

Ansaettels­en af Rafael van der Vaart må stå som en af de klart vaerste beslutning­er i FC Midtjyllan­ds historie

prøvede efterfølge­nde at fedte kontrakten af med argumentet om, at selv om Rafael van der Vaart ikke leverede på banen, så var han vigtig for klubbens unge spillere og bla-bla-bla.

Altså den Rafael van der Vaart, der ikke gad at juble med de øvrige spillere og i øvrigt satte sig surmulende ud i bussen efter endnu en kamp uden spilletid?

Det er både sørgeligt og trist, at Rafael van der Vaart og FC Midtjyllan­d ikke har fået mere ud af det arrangemen­t.

Det er ubetinget det største navn, der er droppet forbi den danske Superliga, men desvaerre er verdensstj­ernen faldet hele vejen igennem, og hollaender­en med de gyldne fødder lagde ikke den bedste danske fodboldrae­kke ned. Desvaerre.

STEINLEIN OG CO.

hvert fald ikke blevet mindre vanvittigt, som tiden siden kontraktun­derskrivel­sen er gået – og ansaettels­en Rafael van der Vaart må stå som en af de klart vaerste beslutning­er i FCM’ historie.

PROJEKTET ER I

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark