Ekstra Bladet

Ishockey: Karantaene til voldelige Rødovre-fans

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@eb.dk

Det er ikke kun i fodboldens verden, at haetteklae­dte tilskuere skaber ravage.

Det sker også i dansk ishockey.

Det må Rødovre Mighty Bulls erfare, efter at klubben fredag spillede saesonens første traeningsk­amp. Modstander­en var aerkerival­erne fra Rungsted Seier Capitals, men den virkelige dramatik foregik ikke på isen.

Derimod på udebanehol­dets tilskuerse­ktion, hvor haetteklae­dte Rødovre-fans under kampen traengte ind og forsøgte at overfalde fans fra den anden lejr.

Kort efter lidt tumult stak gruppen på fem-seks overfaldsm­aend af, men blev senere stoppet af politiet. Det viste sig, at gerningsma­endene var i alderen 13-15 år, og politiet foretog sig ikke yderligere i sagen, da den i samråd med de forulemped­e blev løst i mindelighe­d.

Det aendrer dog ikke på, at man i Rødovre tager episoden saerdeles alvorligt.

– Vi har identifice­ret de knaegte, det drejer sig om, og vi giver dem karantaene resten af saesonen, siger klubbens naestforma­nd Kim Rosenthal Hansen til Ekstra Bladet.

Der har vaeret gisninger fremme om, at angrebet fandt sted i kølvandet på de alvorlige scener fra Brøndby stadion, hvor FCK-fans opførte sig aldeles aggressivt.

Traditione­lt har Rungsted et venskabeli­gt forhold til FCK, mens Rødovre har det samme til Brøndby. Men det peger ikke i retning af, at der skulle vaere tale om noget organisere­t.

I øvrigt kunne det kun lade sig gøre, da der kun var hjemlige kontrollør­er tilbage, mens der til traeningsk­ampen var åbne døre og gratis entré.

– Situatione­n i fredags var exceptione­l, da kampen blev flyttet og måtte arrangeres med kort varsel, forklarer Kim Rosenthal Hansen.

Rungsted endte i øvrigt med at vinde kampen 4-2.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark