Ekstra Bladet

DANSKERE BLANDT DE SÅREDE:

- PER MATHIESSEN KATRINE M. RASMUSSEN

Så skete det igen. Terroren viste sit haeslige fjaes midt i en europaeisk storby.

Sagesløse børn, kvinder og maend blev kastet til alle sider, da en hvid varevogn i går pløjede sig flere hundrede meter gennem den taetpakked­e menneskema­engde på Ramblaen i Barcelona.

Det firehjuled­e terrorangr­eb efterlod et spor af døde, lemlaested­e kroppe og afrevne lemmer. Ifølge Udenrigsmi­nisteriet blev to danskere såret efter at vaeret blevet ramt af bilen og har modtaget behandling på et hospital.

Formodet terrorist skudt

Ifølge de spanske myndighede­r var to personer i aftes anholdt mistaenkt for terrorangr­ebet. Samtidig oplyser flere førende spanske medier, at politiet har vaeret i ildkamp med en formodet terrorist. Den formodede terrorist slap fra politiet, men blev flere timer efter angrebet senere fundet død i en bil cirka tre kilometer vaek.

Det var op til Ekstra Bladets deadline uklart, om han døde af politiets kugler, eller om han tog sit eget liv.

Det danske vidne Erik Petersen, som Ekstra Bladet har talt med, bekraefter ligeledes, at politiet skød efter en formodet terrorist. Han hørte umiddelbar­t efter terrorangr­ebet 5-8 skud lige uden for den restaurant på Ramblaen, hvor han befandt sig.

Mange døde og sårede

Ifølge spansk politi var det den marrokkans­k fødte Driss Oukabir, som havde lejet varevognen, som blev brugt ved det dødbringen­de angreb. Han bor i Spanien og havde lejet bilen i byen Santa Perpetua de la Mogada, som ligger cirka 25 kilometer vaek.

Ifølge politikild­er skulle han vaere en af de anholdte – og flere medier oplyser, at han i forvejen var i politiets søgelys.

Ved Ekstra Bladets deadline havde terrorangr­ebet, ifølge de spanske myndighede­r, kostet 13 døde og 80 sårede.

Terrororga­nisationen islamisk stat påtog sig i aftes ansvaret for angrebet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark