Ekstra Bladet

Velhaengt kors gav rocker-klienter

-

Listen over Peter Hjørnes klienter omfatter blandt andre Peter Lundin, andre barnemorde­re og sex-forbrydere, herunder paedofile og sidst, men absolut ikke mindst Bandidos og Hells Angels.

Grundstene­n til årtiers status som advokat for begge de stridende parter både før, under og efter den blodige rockerkrig blev lagt, da Hjørne på vegne af en kvindelig model med iøjnefalde­nde fortrin sagsøgte et københavns­k teater for at have misbrugt et billede af hende. Eller rettere: et naerbilled­e af et kors, der velhaengt var placeret mellem hendes bryster. Billedet var lavet og taenkt i en anden sammenhaen­g, men teateret valgte altså at benytte det som prmaterial­e for en kommende forestilli­ng uden at spørge om tilladelse.

Kraenkende

Det var godt nok kraenkende, procedered­e Hjørne. Retten gav ham medhold og tilkendte hans klient en mindre erstatning. For ham selv blev afgørelsen imidlertid også genvej til en indbringen­de niche, der samtidig gav ham praedikate­t ’rockeradvo­katen’.

– Det viste sig, at kvinden fra erstatning­ssagen var gode venner med de davaerende Highlander­s på Amager. De var så begejstred­e for min indsats i den kulørte Blandt Peter Hjørnes lange raekke af staerkt omstridte klienter er kun én så utilfreds med hans indsats, at han er decideret vred på ham, vurderer han selv.

Det er den legendaris­k berygtede Clark Olofsson, alias Daniel Demuynck. Den svensk/belgiske gidseltage­r, bankrøver, narkohandl­er, voldsmand m.m. har tilbragt mere end halvdelen af sin nu 70-årige tilvaerels­e bag tremmer.

14 års faengsel

Han blev så sent som i november i fjor løsladt fra sin hidtil sidste faengselsd­om i Sverige og derpå for bestandig udvist til Belgien, hvor han har hustru og flere børn.

– Olofsson hyrede mig, da sag, at de anbefalede mig vidt og bredt, fortaeller Hjørne.

Farvel og tak

– Desvaerre er jeg ikke laengere blandt de advokater, som Hells Angels og Bandidos kontakter, hvis de får problemer. Det stoppede med de to års påtvungen pause, og de er nu gået andre veje, men jeg har fortsat det bedste forhold til blandt andre Jønke (talsmand for Hells Angels, red.). Han sender mig da af og til en sms, hvis ’brødrene’ holder fest et eller andet sted, og det sker da også, at jeg deltager, siger Hjørne.

– Er der slet ingen, du ikke ville gå i retten for?

– Nej. Teoretisk set ville jeg forsvare selveste Anders Breivik, hvis det ellers blev aktuelt. I virkelighe­den er det ikke afgørende, hvad vedkommend­e har gjort eller ikke gjort. Det er et spørgsmål om retssikker­hed. Alle har krav på en forsvarer. Det er retssamfun­dets bannermaer­ke, mener han.

Anders Breivik, der nu kalder sig Fjotolf Hansen, stod bag 77 tilfaeldig­e menneskers død i Norge i juli 2011, da han først bragte en bombe til spraengnin­g i Oslo og senere skød og draebte 69 børn og voksne på et socialdemo­kratisk ungdomstra­ef på øen Utøya. han i 1999 var blevet idømt 14 års faengsel for indsmuglin­g af 49 kilo amfetamin til Danmark. Op til sagen blev han anholdt på Tenerife, og spansk politi udleverede ham derpå til Danmark. Men Olofsson var på det tidspunkt belgisk statsborge­r og bestred lovlighede­n af udlevering­en. Det var her, jeg kom ind i billedet, fortaeller Peter Hjørne.

– Han betalte mig for at rejse til Belgien for at mødes med en belgisk advokat og tale sagen igennem. Men udfaldet var åbenbart ikke tilfredsst­illende for ham. I hvert fald blev han meget vred på mig. Ellers kan jeg sige, at jeg aldrig har haft utilfredse kunder, fastholder han.

 ??  ??
 ?? FOTO: STEEN WREM ?? Clark Olofsson – her fotogra f eret tilba g e i 1999 – er blandt Peter Hjørnes få utilfredse klienter.
FOTO: STEEN WREM Clark Olofsson – her fotogra f eret tilba g e i 1999 – er blandt Peter Hjørnes få utilfredse klienter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark