Ekstra Bladet

Rigsrevisi­onen bør kulegrave DR

Gyldent håndtryk får både venner og fjender op af stolen

- THOMAS GÖSTA SVENSSON PETER JEPPESEN THOMAS RIBER-SELLEBJERG tgs@eb.dk; pej@eb.dk; trs@eb.dk

At den siddende kulturmini­ster Mette Bock (LA) har fået et gyldent håndtryk på to millioner kroner, får nu hendes politiske venner og fjender op af stolen.

I saerdeles hårde vendinger bliver DR-ledelsen således kritiseret fra begge sider af de politiske fløje, og nu vil Socialdemo­kratiet have Rigsrevisi­onen til at granske DR, ligesom man vil kraeve en intern undersøgel­se i DR.

– Det lyder som en meget ekstravaga­nt fratraedel­sesordning. Nu har jeg ikke fået de konkrete oplysninge­r, ud over Ekstra Bladet oplysninge­r, men jeg tror ikke, at der er mange, som kan forstå, at du kan få to millioner kroner for selv at sige op og ikke at arbejde, siger Mogens Jensen (S), medieordfø­rer.

– Det har fået mig til dels at bede DR om en redegørels­e om den her ordning, så vi kan få sagens akter fra deres side. Derudover har jeg bedt statsrevis­orerne om at lave en rigsrevisi­ons-undersøgel­se af de her aftraedels­esordninge­r og aflønnings­former i DR. For at kunne vurdere, hvordan det bliver forvaltet i forhold til god forvaltnin­gsskik, siger han.

Mogens Jensen er efterhånde­n godt traet af at vågne op til nye spisesedle­r med DR afsløringe­r.

– Nu gider vi ikke at høre mere bøvl om aftraedels­esordninge­r i DR. Nu vil vi have Rigsvision­en til at undersøge det og eventuelt komme med en kritik, hvis der er behov for det, og så må DR rette ind, siger han.

DF og V bakker op

I Venstre bakker man op om at lade Rigsrevisi­onen gå ind i sagen, og man mener desuden, at DR-ledelsen skal have mindre i løn.

– Jeg mener, at DR’s ledelse skal langt ned i løn; det er der slet ingen tvivl om, men jeg synes også, at det kunne vaere fint, hvis Rigsrevisi­onen laver en undersøgel­se, siger Britt Bager (V), medieordfø­rer.

Dansk Folkeparti bakker op:

– Det hilser vi velkommen, og så må vi se, hvad det fører med sig, siger Morten Marinus.

Han mener samtidig, at det er på tide, at regeringen kommer med dets medieudspi­l:

– Nu kan jeg ikke vide, hvor store uenigheder, der er i regeringen, om det er grunden til, at der ikke kan komme med et udspil før naeste år. Men jeg synes, at kulturmini­steren skal arbejde endnu hurtigere og få fremlagt et udspil i november. Jeg naegter at tro på, at der ikke allerede er skrevet noget. Om ikke andet kunne det vaere fint at starte med DR’s økonomi, siger han. Kulturmini­ster Mette Bocks gyldne håndtryk på to millioner kroner for at forlade jobbet i DR får flere medieordfø­rere til at bede Rigsrevisi­onen om at undersøge DR’s omgang med penge. – Det er ledelsens opgave at sige nej, siger Naser Khader (K), medieordfø­rer.

Jeg tror ikke, at der er mange, som kan forstå, at du kan få to millioner kroner for selv at sige op og ikke at arbejde

 ?? FOTO: SILLE VEILMARK FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD ?? Stor undersøgel­se
FOTO: SILLE VEILMARK FOTO: /RITZAU/MIRIAM DALSGAARD Stor undersøgel­se
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark