Ekstra Bladet

Skolestart betød flere fartbøder

- NIELS FRIIS ROSKILDE: NYKØBING F.: AARHUS: RANDERS: FREDERIKSH­AVN:

Mange af landets skolebørn tog i sidste uge igen hul på undervisni­ngen efter sommerferi­en, og derfor stod politiet klar til at holde øje med, om bilisterne nu også overholdt faerdselsl­oven ved landets skoler.

Det gjorde de ikke. I hvert fald ikke dem alle sammen.

Politiet registrere­de mere end 2500 faerdselsf­orseelser i løbet af den første uge af den målrettede faerdselsk­ontrol i forbindels­e med skolestart landet over.

– Vi havde selvfølgel­ig håbet, at antallet af overtraede­lser var faldet i år, men vi kan konstatere, at tallene ligger på samme niveau som de seneste mange år, siger Christian Berthelsen fra Nationalt Faerdselsc­enter i Rigspoliti­et.

– Der er lidt flere, der er blevet taget for hastigheds­overtraede­lser i år i forhold til sidste år, til gengaeld er antallet af håndholdte mobiltelef­oner faldet. Men overordnet set er niveauet det samme, siger han.

Børn er ekstra udsatte

Hos politiet understreg­er man, at det er saerlig vigtigt, at faerdselsl­oven overholdes ved skolerne.

– Det er vigtigt, at vi får nedbragt hastighede­n omkring skoleveje. Små børn er mere uprøvede og utrygge i trafikken, så husk at udvise ekstra forsigtigh­ed som bilist, siger Christian Berthelsen.

Sådan fordelte forseelser­ne Flere kørte for hurtigt, mens faerre brugte mobilen bag rattet, da politiet lavede faerdselsk­ontrol ved skolestart.

i uge 31 sig: – 1901 hastigheds­overtraede­lser af den generelle hastighed i byerne og 239 overtraede­lser af den skiltede hastighed. – 34 voksne benyttede ikke

sikkerheds­sele, og i 53 tilfaelde var børnene ikke fastspaend­t. – 13 benyttede mobiltelef­onen under kørslen.

Politiets kontrol ved skoleveje fortsaette­r til og med i

dag, hvor deres fokus blandt andet er, om børnene er fastspaend­t i sikkerheds­sele, om førerne selv er og foraeldren­es øvrige trafikale adfaerd i forbindels­e med aflevering ved skolerne.

Det var noget af et syn, der mødte en 50-årig kvinde, da hun onsdag ved syvtiden befandt sig ved Holbaek Sygehus. En yngre mand kom løbende og stoppede op taet foran kvinden. Herefter begyndte han at onanere. Kvinden var dog ikke mere chokeret, end at hun kunne give manden en skideballe, hvilket fik ham til at tage benene på nakken. Lokalpolit­iet i Holbaek vil gerne høre fra personer, der har set manden i området. Han beskrives som: 18-20 år, cirka 175 cm høj med lys hudfarve.

Man skal ikke lade nøglerne blive i taendingen, og bilen køre i tomgang, når man tanker benzin. Mens en mand var inde på tankstatio­nen, så en ukendt biltyv sit snit til at snuppe bilen og køre vaek. Som om det ikke var uheld nok for bilejeren, overvejer politiet, om der er grundlag for at sigte ham for ikke at have sikret bilen mod tyveri. Politiet har nu efterlyst bilen.

Politiet fik en anmeldelse om en brand i en skyttefore­nings klubhus i Nykøbing Falster. Ingen personer kom til skade ved branden, men klubhuset blev hårdt ramt og udbraendte. Et stort antal brandfolk sloges med ilden i et par timer.

En 46-årig mand, der lå og sov i et tog, blev så ophidset over at blive vaekket af en DSB-medarbejde­r, der bad ham stå af på endestatio­nen, at han ifølge sigtelsen slog, spyttede, råbte og skreg. Andre kom til og holdt ham fast, til politiet kom.

En mand kom ved et uheld til at saette ild til et hus på Rismøllega­de, da han braendte ukrudt vaek med sin ukrudtsbra­ender. På et tidspunkt fik ilden fat i en busk taet på et hus, og ilden fortsatte med at brede sig op ad husmuren. Branden nåede taget og spraengte et vindue, mens manden forgaeves forsøgte at slukke den. Han måtte ringe til brandvaese­net, der fik slukket ilden.

Et par rengørings­assistente­r på Frederiksh­avns Rådhus blev tidligt om morgenen mødt af synet af en sovende person på sofaen i forhallen. De ringede til politiet. Det viste sig at vaere en svensk mand, der havde misset sin faerge til Sverige, og eftersom døren til rådhuset var åben, havde han blot lagt sig ind på sofaen for at sove.

 ?? FOTO: RÅDET FOR SIKKER TRAFIK ??
FOTO: RÅDET FOR SIKKER TRAFIK

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark