Ekstra Bladet

Lunde lemper for Linse

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Udenlandsk­e kamphunde, der er ulovlige i Danmark, skal fremover kunne slippe ud af landet med livet i behold, hvis deres ejere har taget dem med hertil i god tro.

Det mener i hvert fald miljøog fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen (V), der vil lempe reglerne i hundeloven.

Det er foranledig­et af en konkret sag om hunden AIceberg, oplyser Miljø- og Fødevaremi­nisteriet i en pressemedd­elelse. A-Iceberg tilhører en af de racer, der er forbudt i Danmark.

Og skal man følge lovens bogstav, skal den aflives, når politiet opdager den. Det gjorde politiet i juni. Men Lunde Larsen gjorde det på sin Facebook-profil klart, at han ville aendre loven.

Får lov at leve

Blandt forkaemper­ne for AIceberg var foreningen Fair Dog og dens ambassadør, realitystj­ernen Linse Kessler. Ministeren har personligt orienteret dem begge om, at han nu har sat gang i den varslede lovaendrin­g, og derfor får hunden lov at leve.

’Det er stadig forbudt at indføre hunde af ulovlige racer. Vi vil ikke have ulovlige Ulovlige udenlandsk­e kamphunde skal fremover slippe med livet i behold, hvis deres ejere har dummet sig, mener Esben Lunde Larsen.

hunde på gaderne i Danmark’, udtaler Lunde Larsen i pressemedd­elelsen og fortsaette­r:

’Men vi lukker for en uhensigtsm­aessig del af loven,

der rammer helt uskyldige hundeejere. Det drejer sig om udenlandsk­e hundeejere – blandt andet turister, der ikke kender vores regler om ulovlige hunde. De kommer

hertil i god tro sammen med deres hunde. I de tilfaelde er det naturligvi­s meget ugaestfrit at tage hunden fra dem og aflive den. Det er helt unødvendig­t, når vi blot kan Linse Kessler mødte i juli ministeren for at tale om den, på davaerende tidspunkt, dødsdømte italienske hund A-Iceberg. sende den hjem igen med livet i behold’, mener Esben Lunde Larsen.

Lovforslag­et har vaeret i høring og ventes fremsat 5. oktober. millioner kroner blev resultatet for DSB, der i første halvår af 2017 omsatte for 5,1 milliarder kroner. Det betyder altså, at DSB er tilbage i plus efter et 2016, der bød på et underskud i milliardkl­assen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark