Ekstra Bladet

Peter Madsen graed over ubåd

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Den 33 tons tunge ubåd Nautilus står nu på grund i Københavns Nordhavn som et formodet gerningsst­ed til drab. Men da det hjemmebygg­ede fartøj blev søsat fra B&W-grunden i maj 2008, var det med anderledes fest, dansere i sømandskos­tumer og hornmusik.

I filmen ’Min helt egen ubåd’ lavet af Fox Media Documentar­ies ser man en dybt bevaeget og opkørt dansk opfinder, der får gråd i stemmen, da hans anden hjemmebygg­ede ubåd Kraka kommer sejlende for at følge søsaetning­en af Nautilus.

– Når jeg ser Kraka her i dag, er det med vemod, men det er smukt. Det er hendes dag. Det er meget specielt for mig .., siger han og går bevaeget i stå:

– ... at hun er her også og ser storesøste­r komme i vandet. Sidste lørdag var hun dronningen, i dag er hun bare lillesøste­r. Og jeg kan ikke lade vaere med at taenke, hvordan det er at vaere ubåd og vaere second in command. Nu svaever Nautilus igen. Lad os se, om hun kan flyde, siger han i filmen.

Meget fokuseret

Det er dokumentar­isten Robert Fox, der har lavet filmen. Han tilbragte 100 dage med Peter Madsen og oplevede, hvordan han brød sammen, da han øjnede Kraka.

– Han er fuldstaend­ig faerdig. Han går naesten ind og personific­erer dem (ubådene, red.) som små børn. Det er nok en mekanisme, man får, når man engagerer sig maks., siger han.

Han oplevede en mand, der var ekstrem. Gribende. Og fik gennemført en masse ting.

– Min opfattelse af ham er, at han er meget fokuseret på sit mål. Han vågner op hver morgen med en tjekliste over, hvad han skal gøre, når han er i gang med et projekt. Og han bliver utrolig skuffet, hvis man ikke passer ind i planen. Han kan ikke forholde sig til ting, der ikke er i hans plan, og han bliver tit skuffet over folk, fortaeller Robert Fox.

 ?? FOTO: SCREENDUMP FRA FILMEN ’MIN HELT EGEN UBÅD’ FRA FOX MEDIA DOCUMENTAR­IES ?? Peter Madsen brød graedende sammen ved søsaetning­en af Nautilus, der nu er et muligt gerningsst­ed.
FOTO: SCREENDUMP FRA FILMEN ’MIN HELT EGEN UBÅD’ FRA FOX MEDIA DOCUMENTAR­IES Peter Madsen brød graedende sammen ved søsaetning­en af Nautilus, der nu er et muligt gerningsst­ed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark