Ekstra Bladet

Drabschefe­n: Vi har ikke et helt konkret sted at lede

- METTE FLECKNER LINETTE KRØGER JESPERSEN fleck@eb.dk; linette@eb.dk

I aftes var det en uge siden, at ubåden Nautilus staevnede ud fra Københavns Havn med ubådsbygge­r og opfinder Peter Madsen og den svenske, kvindelige journalist Kim Wall om bord.

Den 30-årige kvinde er stadig forsvundet, og 46-årige Peter Madsen sidder varetaegts­faengslet sigtet for drab, subsidiaer­t for uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder. Han naegter sig skyldig i begge dele. Hans egen forklaring om begivenhed­erne er hemmelig af hensyn til efterforsk­ningen.

Men i går udsendte Københavns Politi en status på sagen:

– Vi mangler fortsat et lig. Det er vores klare formodning, at vi leder efter en død person, lød det fra drabschef Jens Møller, der under sin sidste tv-udmelding i søndags havde udtrykt en forhåbning om, at man kunne finde kvinden i live.

Han fortalte, at politiet og Forsvarets dykkere søger primaert i området omkring Køge Bugt både på den danske og svenske side.

– Der søger vi i nogle områder, som har nogle konkrete dybder, der gør, at det kunne vaere interessan­t, men det er alene på baggrund af dybderne, understreg­ede Jens Møller i den udsendte tvpresseme­ddelelse, hvor der ikke kunne stilles spørgsmål. Han tilføjede, at politiet ingen konkrete indikation­er har på, hvor de skal søge.

Visuelt opdaget fra fyr

Jens Møller fortalte om ubådens faerden, at der stadig er mange timer, hvor det ikke er lykkedes at spore dens faerden.

Ubåden sejlede ud torsdag aften omkring klokken 19, hvorefter den sejlede rundt i farvandet omkring Middelgrun­d og på et tidspunkt dykkede ned.

Derefter – sagde Jens Møller – at politiet har nogle forklaring­er fra faergetraf­ik, der fik kontakt med ubåden omkring 23.30 ved Middelgrun­d og omkring klokken 24 lidt syd for Middelgrun­d.

Derefter har politiet ingen indikation­er på, hvor ubåden har vaeret, indtil den dukkede op i den nordlige del af Køge Bugt ikke langt fra Drogden fyr.

– Der bliver den visuelt opdaget fra fyret og bliver anråbt. Så er der en kort radiokommu­nikation, og kort efter synker ubåden, sagde Jens Møller.

Marine-aktivitet i bugten

Drabschefe­ns forklaring­er om eftersøgni­ng i dag i Køge Bugt har også kunnet spores på hjemmeside­n over aktuel skibstrafi­k, marinetraf­fic. Her fremgik det, at to marine-fartøjer i går morges og i formiddags-timerne krydsede rundt i Køge Bugt. Det ene marineskib var Najaden, et patruljefa­rtøj. Det andet havde navnet SKA 14, og de to fartøjers positioner viste, at de i et tidsrum opererede ganske taet på hinanden midt i bugten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark