Ekstra Bladet

God grund til stolthed

- Sarah Krockert Flegmade 1A Vejle

Vi bor i Danmark, og det skal vi vaere stolte af. Vi er det første land i Europa og det tredje land i verden, som gjorde det muligt selv at vaelge sit juridiske køn.

Vi er blevet et samfund, som er oplyst om den diversitet, der er blandt befolkning­en og hele det LGBTcommun­ity, som eksisterer. De fleste af os har også personlige relationer og bekendtska­ber med folk, som er inden for det community. Men har man intet reelt bekendtska­b med de minoritets­grupper, tror jeg, at det er nemt at pådutte nogle fordomme og stereotype­r på disse grupper.

I weekenden er der Copenhagen Pride Festival, som hylder LGBT-faellesska­bet og er et samlingspu­nkt for alle inden for faellesska­bet – men også os andre, som er stolte af den samfundsud­vikling og voksende accept, vi dyrker i Danmark.

Dog har jeg opdaget, at der er mange danskere, som ikke støtter dette koncept. Ikke nødvendigv­is fordi det handler om homofobi, men nogle mener, at det er alt for vulgaert og er med til at bekraefte de stereotype­r og fordomme om homoseksue­lle.

Det er interessan­t, netop fordi festivalen er et samlingspu­nkt, som bygger på glaede og taknemmeli­ghed for at kunne omfavne sin seksualite­t og have en faelles hyldest for vores diversitet. Er man modstander af hele det her koncept og synes, det bekraefter alle fordomme, så er det simpelt hen, fordi man ikke har vaeret i kontakt med nok homoseksue­lle til at få bekraeftet, at det er helt almindelig­e mennesker.

Er man skeptisk i forhold til Pride-konceptet, tror jeg, man skal undlade at ville definere den ’gennemsnit­lige’ homoseksue­lle, og hvordan vedkommend­e sig. Hvorfor er det så nødvendigt at definere, hvordan man skal opføre sig som ikke heteroseks­uel? Vi har i hvert fald ikke det store behov for at definere den ’gennemsnit­lige’ heteroseks­uelle.

Hyld diversitet­en, accepter den, og ophaev fordommene.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark