Ekstra Bladet

Det kender vi ikke noget til, lyder det gang på gang fra politikere med ministeran­svar

-

Selv om Folketinge­t har gjort det klart, at skiftende regeringer skulle sørge for, at fiskekvote­rne ikke blev holdt på for få haender, sidder 16 af de største industrifi­skere i dag på to tredjedele af kvoterne.

hård kritik har Rigsrevisi­onen tidligere rettet mod Skat, hvor den ene skandale efter den anden er vaeltet ud af skabene.

Faelles for de to ministerie­r er, at otte ministre har vaeret involveret begge steder, og at ingen vil påtage sig et ansvar.

– Det kender vi ikke noget til, lyder det gang på gang fra de politikere, som har ministeran­svar.

rapport retter Rigsrevisi­onen skytset mod embedsmaen­d i Fødevaremi­nisteriet, hvilket har udløst fyresedler, forflyttel­ser og politianme­ldelse. Otte ministre fra V og S har haft ansvaret for kvotekonge­rne.

Derimod overlades det til regering og folketing at vurdere, om de pågaeldend­e ministre har handlet ’i god tro’.

Lad os endelig få deres navne frem i lyset: Mariann Fischer Boel (V), Hans Christian Schmidt (V), Eva Kjer Hansen (V), Henrik Høegh (V), Mette Gjerskov (S), Karen Haekkerup (S), Dan Jørgensen (S) og Esben Lunde Larsen (V).

Lars Løkke er kommet rapporten i forkøbet ved at flytte fiskeriet vaek fra Esben Lunde Larsen, men han forbliver som miljø- og fødevaremi­nister. I hvert fald indtil videre.

Umiddelbar­t føler man et skrigende behov for at få det politiske ansvar undersøgt til bunds. Hvad har ministrene vidst? Hvad har embedsmaen­dene orienteret dem om?

Men vi ved forlods, at det ikke får konsekvens­er, når store partier som Venstre og Socialdemo­kratiet er involveret. For de holder hånden over deres egne.

har vi en ministeran­svarlighed­slov, som skal sørge for, at ministre passer deres arbejde og holder sig på måtten.

Men den saettes automatisk ud af kraft, når de involvered­e partier kan taelle til 90 mandater. Og det nyder f.eks. Inger Støjberg godt af i sagen om barnebrude.

Politikerl­ede? Ja, mon ikke.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark