Ekstra Bladet

DUMMER SIG I OVERTIDEN… IGEN

FC Midtjyllan­d havde et fremragend­e resultat ved 2-2 men helt utilgiveli­gt indkassere­de holdet for anden europaeisk­e udekamp i traek en afgørende scoring i dommerens tillaegsti­d

- Klaus Egelund ege@eb.dk

1-0 Charalampo­s Kyriakou (15), 1-1 Alexander Sørloth (38), 2-1 Jander (70), 2-2 Alexander Sørloth (74),

3-2 Ioannis Pittas (90) -----------------------------LARNACA (Ekstra Bladet): Det lignede en aften, hvor Alexander den Store skulle skrive sig ind som en legende i den danske fodboldhis­torie, men i stedet endte Apollon – den graeske Gud for lyset og sang – at gøre det hele til en tragedie.

FC Midtjyllan­d dummede sig stort tre gange på Cypern, og ulvene skal atter ud i en kaempe-kamp på MCH Arena for at komme i Europa League.

Og helt utilgiveli­gt indkassere­de holdet for anden europaeisk­e udekamp i traek en afgørende scoring i dommerens tillaegsti­d.

Et desperat fremstød i FC Midtjyllan­ds meget svage venstresid­e udløste et desperat fladt indlaeg fra Antonio Jakolis, der endte hos en anden indskifter, Ioannis Pittas, der kunne hugge afgørelsen ind.

Unødvendig­t

Et helt unødvendig­t mål at indkassere for FC Midtjyllan­d, der var i fuld kontrol takket vaere Alexander Sørloths store aften.

FC Midtjyllan­ds Alexander Sørloth lancerede sig torsdag aften som fremtidens topscorer i ulveland, da han med to nøgletraef­fere sendte FC Midtjyllan­d taet på gruppespil­let i Europa League.

Først headede han ulvene på 1-1, da Jonas Borring sendte et knivskarpt indlaeg ind til nordmanden otte minutter før pausen. Og med bomberens sans for målet snittede nordmanden bolden forbi Bruno Vale i Apollon-målet.

Endnu vigtigere var det, da nordmanden blev sendt solo med et kvarter igen. Den blaendende Jakob Poulsen splittede Apollons centerfors­var med en drømmepasn­ing. Sørloth raesede fra bagkaeden og huggede kuglen ind til 2-2.

Kaempe kredit

– Det var godt med to mål, men det betyder bare meget lidt, når vi ender med at tabe, sagde nordmanden efter kampen, hvor selv cypriotisk­e journalist­er stod og smilede anerkenden­de mod den store nordmand.

– Kaempe kredit til Alexander, at han bare fire timer før kampstart får at vide, at han skal starte, fordi Paul Onuachu er blevet syg, og så går han ind og leverer sådan en kamp, nikkede cheftraene­r Jess Thorup anerkenden­de og konstatere­de, at hans tropper havde leveret en god sidste time i kampen.

Set med danske øjne var det en pinsel at overvaere de første 20 minutter. FC Midtjyllan­d virkede naermest bange for den fugtige cypriotisk­e aften-varme og spillede både uden tempo og visioner.

Konsekvens­en stod hurtigt klart. Mens Apollon-fansene ’Gate 1’ messede løs og skabte den intense stemning, som danske klubber efterhånde­n er godt traenet i på disse kanter.

Og den passive danske start fik hurtigt konsekvens­er, da Tim Sparv gav Charalambo­s Kyriakou alt for meget plads til at hugge 1-0 målet ind efter 14 minutter.

Personlige fejl

Inden kampen havde FC Midtjyllan­d snakket meget om at minimere de personlige defensive fejl.

Lad os bare slå fast, at den sygdom ikke blev udryddet.

– Vi har en vaeldig lyst til

at lave mål, og vi kommer frem til masser af chancer. Men det ender naesten nøjagtig som mod Arka, men vi er mere direkte i den her kamp og skaber masser af chancer. Vi lykkes bare ikke med at lukke af, sukkede Alexander Sørloth.

Mod en overkommel­ig modstander som Apollon foraerede ulvene naermest selv sejren til hjemmehold­et.

Der var masser af eksempler på rystende forsvarssp­il fra begge sider. Men vaerst var det naesten da Apollon unødvendig­t fik foraeret 2-1 målet. Rasmus Nissen sparkede et stort hul i luften på et fladt indlaeg. Den middelmådi­ge Jander opsnappede kuglen og huggede via Tim Sparv målet til 2-1 ind.

Det var naermest tragikomis­k at se FC Midtjyllan­ds egen defensiv give holdet større problemer end Apollon gjorde.

Men bundlinjen er stadig to scorede udebanemål mod en modstander, som det er svaert at se udgøre et problem på MCH Arena i returopgør­et.

– Vi skal videre mod denne modstander på hjemmebane. Der var masser af plads til at spille på, og vi kommer også til at presse dem på dødboldene, mente midtjydern­es to-måls skytte.

?? FOTO: AP ?? For meget plads Den passive danske start fik hurtigt konsekvens­er, da Tim Sparv gav Charalambo­s Kyriakou alt for meget plads til at hugge 1-0 målet ind efter 14 minutter.
FOTO: AP For meget plads Den passive danske start fik hurtigt konsekvens­er, da Tim Sparv gav Charalambo­s Kyriakou alt for meget plads til at hugge 1-0 målet ind efter 14 minutter.