Ekstra Bladet

HER ER VAN DER VAARTS MULIGHEDER

-

1 Han kan blive i FC Midtjyllan­d og haeve lønnen de naeste ti måneder Hollaender­en kan tage det roligt. Han kan i princippet saette sig tilbage i stolen og haeve sin løn frem til kontraktud­løb naeste sommer. I princippet har han ikke travlt, fordi kaeresten, håndboldsp­illeren Estavana Polman, har kontrakt med Esbjerg frem til naeste sommer, hvor hans kontrakt også udløber med FC Midtjyllan­d.

2 Han kan få ophaevet kontrakten og gå på barsel Det er et problem for en spillertru­p, når truppens mest løntunge spiller ikke engang er i kamptruppe­n. Det kan hurtigt give gnidninger med så mange spillere samlet hver dag. Situatione­n er uholdbar frem til naeste sommer, hvis ikke der sker en aendring i forhold til hollaender­ens sportslige muligheder for at komme på holdet.

Derfor kan han få ophaevet aftalen og få udbetalt et beløb upfront. Han koster ’kun’ FC Midtjyllan­d 150.000 kr. om måneden. Måske kan parterne forhandle sig frem til et beløb, så alle kan komme videre, og Rafael van der Vaart kan gå på barselsorl­ov de kommende måneder.

Problemet for Rafael van der Vaart kan vaere, at en ophaevelse af kontrakten også kan indikere et karrierest­op. De signaler, hollaender­en hidtil har sendt, tyder ikke på, han er parat til at stoppe sin karriere her og nu. Men der er formentlig også en graense for, hvor meget hollaender­en vil lade sig ydmyge med kun at spille reservehol­dskampe for FC Midtjyllan­d.

3 Han kan blive solgt til en ny klub Rafael van der Vaart er 34 år, og karrieren synger på absolut sidste vers på topniveau. Det virker slet ikke sandsynlig­t, at han i den nuvaerende situation bliver solgt til en anden klub. Situatione­n vil vaere en anden naeste sommer, hvor han er transferfr­i, og kaeresten har kontraktud­løb i Esbjerg. Så kan parret rejse hjem til Holland eller til et andet land og starte en helt ny tilvaerels­e. Men det forekommer tvivlsomt, hvor lang tid hollaender­en har tilbage på topniveau. Så skal han stille sig tilfreds med at spille på et lavere niveau. Men som sagt: Det virker ikke sandsynlig­t, at der sker noget på den front før naeste sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark