Ekstra Bladet

Der er kun godt en uge til det klassiske formel 1-løb i Belgien, og de danske formel 1-eksperter John Nielsen og Jason Watt spår Kevin Magnussen udmaerkede chancer. Både på kort og lang sigt

- MADS G. LADEKARL mgl@eb.dk

Sultne Formel 1-fans kan efterhånde­n godt begynde at slikke sig om munden. Om godt en uge starter det klassiske raes i chokolade-landet Belgien, hvor Spa danner ramme for det 12. grandprix i år.

Kevin Magnussen har levet op til forventnin­gerne – men heller ikke mere indtil videre.

Den danske racerstjer­ne har et godt forhold til sin teamkammer­at Romain Grosjean. Men på banen er det stadig vigtigt, at han ender over franskmand­en.

Slår ham til sidst

Den danske formel 1-ekspert John Nielsen ser frem mod de resterende ni løb og spår Kevin Magnussen gode muligheder for at ende højere end sin teamkammer­at, når det sidste løb i Abu Dhabi er kørt.

– Han har én at måle sig med, og det er ham. Jeg tror, at han kører lige op med ham, og jeg tror, at han slår ham i sidste ende.

Ekstra Bladets egen formel 1-ekspert Jason Watt er enig med John Nielsen.

– Der er en god mulighed for det. Der er forfrisken­de lidt imellem dem, så det kan blive held og tilfaeldig­heder, som afgør det, mener han.

Men for at dette kan opnås, er der nogle succeskrit­erier, som Kevin Magnussen skal overholde.

– Han er etableret på Haas og har allerede sin fremtid på plads for naeste saeson. Derfor er det vigtigt, at han er staerk og profession­el. Det er han ved at vaere seriøs med det, han laver, siger John Nielsen.

Mentalt staerk

Tidligere forlaenged­e Kevin Magnussen kontrakten med Haas. Dermed kan han for første gang i formel 1-regi ’slappe af’ i løbet efteråret. Derfor er der heller ikke så meget pres ham for at ende over Romain Grosjean.

– Det er ikke så vigtigt, hvem der ender højest af dem. Det er vigtigere, at han forstår setuppet og samarbejde­t med ingeniører­ne, forklarer Jason Watt.

Jason Watt underbygge­r det, samtidig med at Kevin er mentalt staerkere end nogen sinde. De to seneste saesoner har der rumsteret en masse polemik i Renault og McLarens bagland. Men dette er ikke tilfaeldet i Haas, hvilket vil komme den danske stjerne til gode.

Til gengaeld skal det ikke blive en hvilepude for ’KMag’.

– Han har aldrig prøvet denne situation før. Man kan frygte, at han slapper mere af og ikke finder det så vigtigt med resultater­ne. Men det sker ikke, tror jeg, siger Jason Watt.

Det kommende løb i Belgien har den danske racerkører ikke gode erfaringer med. Sidste år måtte han således udgå af grandprixe­t efter et grum ulykke.

Point på kontoen

Men både John Nielsen og Jason Watt spår Haas’ duo gode muligheder.

– Hans evner bliver testet til det yderste, men jeg tror, at han kan stå distancen. Midterfelt­et er utrolig taet i Formel 1, så det kan blive alt fra en 7. til en 18. plads. Det handler om formen på dagen, siger John Nielsen.

Jason Watt er dog mere optimistis­k, når det kommer til Kevin Magnussens muligheder. Tidligere frygtede han Spas langside, da Haas ikke har vist sig staerke i sådanne situatione­r. Men i Aserbardsj­an gjorde Kevin pessimiste­n til skamme. Dermed kan Jason Watt se point i krystalkug­len.

– Succeskrit­eriet for de to kommende løb må vaere seks point, siger Ekstra Bladets ekspert.

Midterfelt­et er utrolig taet i Formel 1, så det kan blive alt fra en 7. til en 18. plads

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Staerk og seriøs Det er vigtigt, at han er staerk og profession­el. Det er han ved at vaere seriøs med det, han laver, siger John Nielsen om Kevin Magnussen.
FOTO: JAN SOMMER Staerk og seriøs Det er vigtigt, at han er staerk og profession­el. Det er han ved at vaere seriøs med det, han laver, siger John Nielsen om Kevin Magnussen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark