Ekstra Bladet

Kan bare ikke

Når KMD Ironman løber af stablen i København på søndag, bliver det uden en af Danmarks hårdeste jernkvinde­r – årets sportsnavn i Danmark 2014, Camilla Pedersen

- ANDERS ZACHO azk@eb.dk

Et uhyggeligt styrt på cyklen under et traeningsp­as sendte i 2013 den danske triatlet Camilla Pedersen i koma. Et koma, der var så alvorligt, at det kraevede to operatione­r for at redde Camillas liv.

Siden hen har det vaeret en lang og sej kamp tilbage mod toppen for den 34-årige jyde, der måtte ligge i kunstigt koma i 19 dage på Odense Universite­tshospital.

Her fem år efter døjer Camilla Pedersen stadig med de fysiske problemer, som ulykken har forsaget, der gør, at hun må prioritere sin kalender, og det er hovedårsag­en til, at vi ikke kommer til at se den tidligere ironman-europamest­er i Københavns gader på søndag.

Lidt skrøbelig

– Jeg har stadig en del men efter min ulykke. Jeg har før kørt en ironman som opvarmning til Hawaii, men jeg kan bare ikke. Min krop kan ikke holde til det, og det er simpelt hen på grund af ulykken. Min krop er lidt skrøbelig. Så min traener fortalte – Jeg har stadig en del men efter min ulykke. Jeg har før kørt en ironman som opvarmning til Hawaii, men jeg kan bare ikke. Min krop kan ikke holde til det, siger Camilla Pedersen om sit afbud. – Jeg vil helt vildt gerne løbe København. Det er den fedeste ironman, jeg har prøvet, siger Camilla Pedersen. Her vinder hun i Aarhus.

mig, at hvis jeg løber i København, kommer jeg ikke til at løbe på Hawaii.

Ud over årets højdepunkt, som for enhver jernmand og

-kvinde er VM på Hawaii, peger Camilla Pedersen på, at hun har VM i langdistan­celøb i Canada weekenden efter København. Men hun er

dog ked af, at hun ikke kan løbe søndagens ironman på hjemmebane i Danmark.

– Jeg vil helt vildt gerne løbe København. Det er den fedeste

ironman, jeg har prøvet, den er også federe end Hawaii. Der er så fed stemning hele vejen, at man naesten bliver helt høj af det.

Hawaii er verdens mest prestigefy­ldte ironmanløb. Siden 1978 har verdens bedste triatleter strømmet til stillehavs­øen, hvor verdensmes­terskabet er kulminatio­nen på ironman-saesonen. De to største danske navne hos kvinderne, Camilla Pedersen og Michelle Vesterby, stiller op.

Frustreren­de

– Jeg har haft problemer med at optage energi siden ulykken. Det er frustreren­de, fordi jeg ved, at jeg ellers kunne komme i top to til fem, men målet er at komme på podiet som den første danske kvinde, siger Camilla Pedersen.

Selv om de to danske triatleter kommer til at vaere konkurrent­er på Hawaii, er de gode veninder og skal begge en tur til La Santa, hvor den sidste forberedel­se til VM i ironman finder sted.

Du kan følge KMD Ironman hele dagen på søndag her på Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: /RITZAU/CLAUS BONNERUP ??
FOTO: /RITZAU/CLAUS BONNERUP
 ?? FOTO: /RITZAU/CLAUS BONNERUP ??
FOTO: /RITZAU/CLAUS BONNERUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark