Ekstra Bladet

Fede børn er rigtig fedt tv

-

Jeg har tabt ti kilo. Og det kan ses på mine stadig lidt overvaegti­ge 165 cm. Så hver gang, jeg møder nogen, der ikke har set mig laenge, spørger de; – Hvad har du gjort? Jeg er holdt op med at spise lort! Det er jo meget simpelt – så simpelt, at selv den mest sproglige student kan klare regnestykk­et; aed mindre, end du forbraende­r!

Fede-saesonen

Du er almindelig­vis fed, fordi du indtager flere kalorier, end du forbraende­r. Og der er flere kalorier i frituremad end i broccoli.

Jeg er så traet af at høre voksne mennesker bortforkla­re fedme med total uforståend­e ’jeg har prøvet alt’.

Helt hjernedødt bliver det, når undskyldni­ngen bliver, at sund mad er dyr mad.

Og nu kommer fede-saesonen så tilbage på tv. HURRA!

TV3 har kastet sig over en varieret udgave af ’Ekstremt Fed’, mens DR kører smaelderun­ger med slappe foraeldre i klaskehøjd­e-stilling.

Vi skal sidde og forarges over en familie, der har et to meter højt slikskab! Der bliver tømt stille og roligt i løbet af dagen, mens de smørsteger panerede koteletter. Og undre os over, hvordan en laegefar og sygeplejem­or kan overfodre deres unge med flere tusind kalorier dagligt, mens han gamer op til otte timer om dagen.

Og ryste på hovedet ad pigen, der har et større arsenal af undskyldni­nger og manipulere­nde temperamen­t end, ja, mine børn.

Slik hver dag

Mine børn får slik hver dag. Jeg får seriøst børne-skaeldud og skuffede miner ved lågen til børnehaven, hvis ikke den står på kinderaeg eller slikkepind. Og Cheerios til morgenmad. Eller kanelknaek­brød med smør og Nutella. Shit. Det er fucking vildt fjernsyn. Men måske endnu vildere, at det sker herhjemme, live, hver dag.

Jeg behøver ikke engang taende fjernsynet for at se forkaelede unger. Eller slap mor.

Av …

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark