Ekstra Bladet

KENDTE TIL COPENHAGEN PRIDE: Det er jo fantastisk

En lang raekke politikere og kendte ansigter var blandt de mange danskere, der hyldede mangfoldig­heden

- HENRIK HOULBERG FOTO: PHILIP DAVALI hhp@eb.dk

300.000 mennesker! Så mange var i går på gaden for at fejre og hylde mangfoldig­heden til den årlige parade i forbindels­e med Copenhagen Pride, der havde intet mindre end 25.000 deltagere med i optoget.

Paraden startede ved Frederiksb­erg Rådhus og sluttede ved Københavns Rådhus – eller ’Pride Square’, som Københavns overborgme­ster, Frank Jensen, havde døbt pladsen i dagens anledning.

Klokken 13 blev optoget skudt i gang, og ved 15-tiden var fortroppen nået ind til Rådhusplad­sen, der var indhyllet i regnbuefla­g. Her fortsatte festlighed­erne aftenen ud.

Under optoget fik Ekstra Bladet en snak med nogle af de kendte ansigter, der støttede det farvestrål­ende arrangemen­t. – Jeg håber også, at vi en dag kommer til at gå ned ad Nørrebro i den her parade. Der er også blandt etniske minoritete­r, ser vi, stor modstand mod homoseksue­lle, siger Søren Pape, formand for de konservati­ve. – Priden er en større fest for mangfoldig­hed og tolerance. Det må aldrig blive sådan, at Priden vaelger gader fra i København, fordi de er nervøse for stenkast eller lignende. Sådan må det aldrig blive, understreg­er Københavns overborgme­ster, Frank Jensen (S). – Jeg synes, det er helt fantastisk. Det er ligesom at have et barn i en legetøjsbu­tik. Med så smukke mennesker, så smukke dragter og så stor mangfoldig­hed. Det er sådan en by, jeg har lyst til at vaere en del af, lyder det fra Özlem Cekic, tidligere politiker og nu foredragsh­older. Gaderne blev spaerret af for at give plads til de 25.000 deltagere i det store optog. – Man bliver ved med at skubbe graenserne, og det giver et ekko i andre lande, hvor man siger: ’Det er jo sådan her, det skal vaere.’ Hvis man kigger rundt, hvor ondt kan det her gøre? Intet, det er jo fantastisk! Jeg elsker jo alt, hvad der kommer i København. Jeg elsker, at den her by bliver voldbollet på alle mulige måder, siger skuespille­ren Alexandre Willaume. – Det er dejligt, at stort set alle i Danmark støtter den her fest. Jeg går med Sabaah, som arbejder med det etniske mindretal. Jeg er glad for, at det er blevet sådan en stor gruppe, siger journalist­en Abdel Aziz Mahmoud.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark