Ekstra Bladet

VM kan blive helt uden danskere

NY NEDTUR: Den danske deltagelse i VM-serien i speedway er truet efter skuffende finale i kvalifikat­ionen

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Peter Kildemand og de øvrige danske speedway-kørere er langt efter de førende i VM-kvalifikat­ionen. Det ser sløjt ud for den danske deltagelse i naeste års grandprix-serie i speedway.

Nicki Pedersen overvejer fortsat, om han har en karriere i kølvandet på den anden alvorlige nakkeskade på bare ét år, og i den aktuelle serie haenger Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand uden for top otte halvvejs i saesonen.

I går havde Kildemand sammen med Michael Jepsen Jensen og Leon Madsen chancen for at sikre danske billetter, da de sammen med 13 andre håbefulde VM-aspiranter kørte om tre pladser i naeste års GP-felt i russiske Togliatti.

Lovende start

Men den nedtur, som har praeget hele den danske saeson, fortsatte i Rusland, hvor de tre danskere ikke greb chancen.

Det begyndte ellers lovende for både Peter Kildemand og Michael Jepsen Jensen, som begge åbnede med heatsejre og andenplads­er, inden gassen gik af ballonen, og henholdsvi­s otte og ni point rakte ikke til top tre.

Leon Madsen stod i sin femte kval-finale, men kunne ikke leve op til triumfen i den polske liga, hvor han netop har vundet den individuel­le titel. Tre point i de to første heats betød, at festen reelt var forbi, inden den var begyndt, og det blev kun til seks point.

Polske Przemyslaw Pawlicki vandt foran Artem Laguta og Patryk Dudek. Sidstnaevn­te er dog sikret adgang via sin aktuelle placering, så engelske Craig Cook snupper en VM-billet med sin fjerdeplad­s.

For Danmarks vedkommend­e afhaenger naeste års deltagelse nu af, at Niels-Kristian Iversen får lukket hullet på 15 point – eller at arrangører­ne vaelger at give et eller flere wildcards til danske kørere. Caroline Wozniacki havde ikke en chance mod Karolina Pliskova i kvartfinal­en i Cincinnati.

 ??  ??
 ?? FOTO: JAREK PABIJAN ??
FOTO: JAREK PABIJAN
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark