Ekstra Bladet

FORD FIESTA 1,0 ECOBOOST ST-LINE

- JENS HØY Pris: Forbrug: CO2 per km: Motor: Hk:140 Moment:

VALENCIA (Ekstra Bladet Biler): Mere komfortabe­l, knap så sprudlende, hverken i formgivnin­g eller køreopleve­lse. Med andre ord: Ford Fiesta er blevet mere voksen og er klar til at dyste med den stribe af nye biler, som klassen rummer.

Inden for det seneste halve år er B-klassen, som Fiesta tilhører, blevet fyldt op med spritnye modeller. Det er blandt andet Kia Rio, Nissan Micra og Seat Ibiza, og inden laenge er der også en ny VW Polo.

Der er med andre ord lagt op til knivskarp konkurrenc­e, hvilket er godt for forbrugern­e.

Lidt mere buttet

Fiesta er vokset lidt i højden og blevet lidt laengere. Formsproge­t er en blød videreudvi­kling af det, vi kender fra den nuvaerende generation, men totalt ser bilen noget større ud. Mere voksen og buttet og så kommer bilen

Vi begynder derfor med en 5-dørs Fiesta Titanium med turbomotor.

Ford har vundet stribevis af priser for netop denne 3cylindred­e maskine, der 192.370 kr. 22,2 km/l 102 g 1,0 benzinmoto­r med tre cylindre og turbo hk ved 6.000 o/

Hvis man hellere vil have den sportslige ST-Line, er prisen ekstra 20.000 kr. fra Trend. ST’eren har en mere sportslig udstråling takket vaere et kit med små spoilere og andre forsaeder.

Konkurrenc­en på pris er hård i klassen, og de mange sikkerheds­systemer til Fiesta er derfor lagt i pakker. Mindste pakke til 6.290 kr. er med nødbremse og adaptiv fartpilot, mens man for 8.450 kr. desuden får skiltegenk­endelse, Cross Traffic alert og informatio­n om biler i den blinke vinkel.

Fords nødbremse er af den avancerede slags, der benytter både kamera og radar, hvilket betyder, at den kan se både biler og fodgaenger­e også i mørke. Men det er synd og skam, at systemet ikke er standard.

Fiesta i udgaverne Trend og Titanium er på gaden i begyndelse­n af september, lidt senere følger ST-Line og Vignale.

Billigste Trend model med tre døre koster fra 130.000 kr., men skal man have en Fiesta Titanium med eksempelvi­s 100 hestekraef­ter koster bilen ca. 170.000 kr.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark