Ekstra Bladet

SKATTELETT­ELSER TIL DE

Nok måtte regeringen droppe at saenke topskatten i første omgang. Men, men, men ... velstående danskere skal nok få noget at glaede sig over i kommende skatterefo­rm

- JONAS SAHL KRISTIAN B. LARSEN STEEN LARSEN sahl@eb.dk; kbl@eb.dk; steen@eb.dk

Kald det topskattel­ettelser, kald lige hvad du vil. Oh-uhoh.

For selv om det ikke bliver til lavere topskat i denne omgang, så kommer der formentlig gaver til de velstilled­e danskere i den skatterefo­rm, som ventes fremlagt af regeringen i naeste uge.

Det står klart, efter at kilder i og omkring regeringen bekraefter over for Ekstra Bladet, at man ønsker at fjerne loftet over det såkaldte beskaeftig­elsesfradr­ag.

En fjernelse vil betyde, at alle danskere, som tjener mere end 343.000 kroner om året, kan se frem til en skattelett­else på adskillige tusind kroner årligt. Jo mere du tjener, desto større gevinst.

Flere fede gaver

Dertil kommer, at regeringen hen over weekenden har spillet ud med andre tiltag, som i saerlig grad tilgodeser lønmodtage­re, som allerede sidder på den grønne gren.

Beskatning­en på arbejdsgiv­erbetalt telefon står til at blive sløjfet. Og forskerord­ningen, der giver udenlandsk­e specialist­er en skatteraba­t, står til at blive forlaenget fra fem til syv år.

Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll (LA) skriver følgende i en ultrakort kommentar:

’Regeringen fremlaegge­r snart et skatteudsp­il, der skal gøre det lettere og billigere at vaere dansker. Fri telefon er ét element. I forhold til resten må man vaebne sig med tålmodighe­d lidt endnu, før man får det at se.’

Den mørkeblå kurs i de foreløbige udmeldinge­r om skatterefo­rmen vaekker glaede hos den liberale taenketank Cepos.

– Hvis ikke man rører ved topskatten, så er det her noget af det bedste, man kan gø- re for at fremme velstand og gavne vaeksten.

LA’s nye mission

– Så jeg mener godt, man kan lave en fornuftig skatterefo­rm uden at fjerne topskatten. Men så skal man tage fat i nogle af de ting, som vi har hørt om de seneste dage, herunder loftet over beskaeftig­elsesfradr­aget. Bundskat eller afgifter kan ikke gøre det alene, lyder det fra direktør Martin Ågerup.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r vil regeringen­s udspil også indeholde en lettelse af procentsat­sen på beskaeftig­elsesfradr­aget, hvilket i givet fald vil sikre, at også lavtlønned­e får noget ud af skatterefo­rmen. Gevinsten vil dog i kroner og øre stadig blive størst for de højtlønned­e.

Flere kilder bemaerker, at Liberal Alliance har ganske travlt med at fortaelle historien om, at godt nok røg topskattel­ettelserne – til stor ydmygelse for partiets ledelse – sig en tur. Men til gengaeld får de vellønnede andre gevinster.

Hvis ikke man rører ved topskatten, så er det her noget af det bedste, man kan gøre for at fremme velstand

Laes lederen på bagsiden

 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Vaersgo Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll (LA) lover, at det bliver billigere at vaere dansker.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Vaersgo Økonomi- og indenrigsm­inister Simon Emil Ammitzbøll (LA) lover, at det bliver billigere at vaere dansker.
 ?? FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING ?? Peter Skaarup minder statsminis­teren og regeringen om, at skattelett­elser kun kan blive en realitet med DF’s opbakning.
FOTO: /RITZAU/JENS DRESLING Peter Skaarup minder statsminis­teren og regeringen om, at skattelett­elser kun kan blive en realitet med DF’s opbakning.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark