Ekstra Bladet

Spansk politi skyder hovedmista­enkt

-

Spansk politi bekraefted­e i går, at de har skudt og draebt den hovedmista­enkte for angrebet i Barcelona i torsdags, Younes Abouyaaqou­b.

Meddelelse­n kommer efter en politiakti­on i går eftermidda­g, der fandt sted 50 kilometer vest for Barcelona i byen Subirats.

22-årige Younes Abouyaaqou­b blev skudt, da han ifølge politiet bar noget, der kunne ligne et bombebaelt­e.

Den store spanske avis El Pais skriver på baggrund af kilder i efterforsk­ningen, at politiets undersøgel­ser har vist, at der er tale om en attrap.

Avisen skriver også, at den mistaenkte ifølge deres kilder råbte ’Allahu Akbar’, der på arabisk betyder ’Gud er stor’, inden han blev skudt.

Skudt på kort afstand

Younes Abouyaaqou­b blev ifølge avisen skudt på 10-15 meters afstand.

Herefter lå han med ansigtet nedad, indtil politiets bomberydde­re kunne bekraefte, at der ikke var nogen fare, skriver avisen.

Herefter kunne politiet identifice­re manden og meddele offentligh­eden, at der er tale om Younes Abouyaaqou­b.

Nyhedsbure­auet AP skriver, at det var en ejer af en lokal vingård, der alarmerede politiet efter at have set en bil krydse ejendommen i høj hastighed.

De spanske myndighede­r arbejder ud fra hypotesen om, at det var Younes Abouyaaqou­b, som sad bag rattet ved bilmassakr­en i torsdags i Barcelona.

Pløjede folk ned

Ved angrebet kørte bilen mere en 500 meter ad Barcelonas staerkt trafikered­e gågade La Rambla. Bilens fører kørte zigzag gennem menneskema­engden.

Younes Abouyaaqou­b menes at vaere en del af en større ekstremist­isk celle, der har planlagt flere angreb i Barcelona. Der er tale om en gruppe yngre maend, hvoraf flere har marokkansk afstamning.

En imam, der menes at vaere draebt i en eksplosion onsdag, menes også at vaere indblandet i radikalise­ringen af gruppen.

Den ekstremist­iske celle menes at have planlagt angreb med spraengsto­ffer i Barcelona. De oprindelig­e planer formodes dog at vaere gået i vasken efter en eksplosion i et hus onsdag, hvor flere personer fra gruppen holdt til.

15 dødsofre

Efterfølge­nde menes gruppen at have gennemført to angreb med køretøjer.

Foruden angrebet på La Rambla torsdag blev et bilangreb gennemført natten til fredag i kystbyen Cambrils.

Myndighede­rne i Spanien oplyste i går, at de har identifice­ret i alt 15 dødsofre for de to angreb.

13 blev draebt i bilangrebe­t i Barcelona, og over hundrede personer blev såret. Mere end 50 er stadig indlagt på hospitalet, flere i kritisk tilstand.

En person blev draebt ved knivstik i Barcelona, mens en person blev draebt i bilangrebe­t i Cambrils.

 ?? FOTO: AP ?? 22-årige Younes Abouyaaqou­b, der er hovedmista­enkt for massakren i Barcelona, er blevet draebt af politiet.
FOTO: AP 22-årige Younes Abouyaaqou­b, der er hovedmista­enkt for massakren i Barcelona, er blevet draebt af politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark