Ekstra Bladet

LIGET ER NØGLEN TIL GÅDEN

- Linette@eb.dk; fleck@eb.dk; ccl@eb.dk

spekulerer i, om denne kvindekrop er Kim Wall. Det kan jeg sige nu, at det er alt for tidligt at sige noget om. Vi ved det simpelt hen ikke. Det er klart, at lige så snart vi får en identifika­tion, om det kan vaere Kim eller en anden, vil vi selvfølgel­ig melde det ud, sagde Jens Møller.

På spørgsmåle­t om, hvorvidt torso og arme bevidst er skåret af på den fundne torso, eller eventuelt er blevet ramt af en skrue, svarede han:

– Det er helt klart noget af det, som nattens og morgendage­ns undersøgel­ser skal vise. Om det er noget, som bevidst er sat af. Jeg kan godt gaette ud fra, hvad jeg har set før, men jeg vil ikke begynde at spekulere i det. Det er retsmedici­nere og ikke en politimand, der skal udtale sig om det.

Efter fundet var der fortsat dykkere i gang i naerområde­t, ligesom de fortsatte med at dykke fra de positioner, de har haft på ubåden.

Dykker efter ligdele

– Og så er vi selvfølgel­ig i gang med at kontroller­e naerved liggende bundgarnsp­aele og andre ting, hvor der eventuelt kunne vaere andre dele fra det lig, vi har fundet i dag, siger han.

Den tidligere drabschef i Københavns Politi, Ove Dahl, fortaeller, at det vil vaere af afgørende betydning for efterforsk­ningen af Kim Walls død, hvis det viser sig, at politiet har fundet hendes lig.

– Det afgørende er selvfølgel­ig at finde liget, så man kan fastslå, praecist hvad der er sket ved at foretage et ligsyn og holde en obduktion, så man kan få fastslået en dødsårsag. Det vil man jo kunne, selv om hun har ligget i vandet nogen tid, siger Ove Dahl og fortsaette­r:

– I den konkrete sag har han selv sagt, at der er sket en ulykke. Og hvis man får fat i liget, så vil man ved en obduktion kunne fastslå, om det kan vaere rigtigt, at det er sket, som han forklarer, eller om hun rent faktisk er slået ihjel.

Saltvand ødelaegger spor

Ove Dahl understreg­er, at offentligh­eden stadig ikke ved, hvad Peter Madsen praecist har forklaret, at der er sket på ubåden. Men han haefter sig ved, at ubåden tilsynelad­ende er saenket med vilje.

– Man kan gisne om, hvorvidt det har vaeret for at fjerne eventuelle spor. Jeg er sikker på, at den har vaeret gennem en gennemgrib­ende kriminalte­knisk undersøgel­se, og man måske der har fundet noget, der har en betydning for sagen. Men det er klart, at den har ligget under vand og er blevet vasket godt og grundigt igennem af saltvand.

Det blev først besluttet sent i aftes efter ligsynet, om retsmedici­neren fortsatte med obduktion i nat eller udskyder den til i dag. Det er af gode grunde ikke muligt at identifice­re liget ved hjaelp af tandaftryk, og hvis det skal ske via DNA, kan der gå et par dage, hvor der er endelig vished.

Det afgørende er selvfølgel­ig at finde liget, så man kan fastslå, praecist hvad der er sket

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark