Ekstra Bladet

Peter Madsen: ’Jeg begravede hende til søs’

-

11 dage efter den svenske journalist Kim Walls mystiske forsvinden løftede politiet i går lidt af den forklaring, som den anholdte ubådskapta­jn, Peter Madsen, har afgivet for lukkede døre.

Anklagemyn­digheden bad tidligt mandag morgen Københavns Byret om at tage stilling til offentligg­ørelsen af dette udvalgte afsnit fra grundlovsf­orhøret.

– Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølge­nde har begravet hende til søs på et ikke naermere defineret sted i Køge Bugt, lyder det i det offentligg­jorde afsnit.

Hvorfor ordvalget ’begravet til søs’ er brugt og hvad der menes, er ikke oplyst.

Politiet har ikke ønsket at begrunde offentligg­ørelsen, men udmeldinge­n om, at Peter Madsen selv siger, at Kim Wall er død, er givetvis sket af hensyn til kvindens familie, så de ikke unødigt skulle svaeve i uvished eller naere falsk håb om den 30-årige kvindes skaebne.

Subsidiaer sigtelse

Peter Madsen er sigtet for drab på Kim Wall. Under grundlovsf­orhøret sidste lørdag rejste anklageren en subsidiaer sigtelse om uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder.

Dommeren faengslede den sigtede på en begrundet mistanke om uagtsomt manddrab. Men Peter Madsen naegter sig skyldig i begge sigtelser.

Efter grundlovsf­orhøret oplyste politiet, at ubådskapta­jnen havde skiftet forklaring fra det første, han havde oplyst, nemlig at han havde sat den svenske journalist af på Refshaleøe­n nogle timer efter, at de to havde staevnet ud fra Københavns Havn. Men rettens lukkede døre betød på davaerende tidspunkt, at selve hans forklaring ikke måtte komme frem.

 ?? PRIVATFOTO ?? Kim Wall er ifølge Peter Madsen død ved et uheld på ubåden Nautilus.
PRIVATFOTO Kim Wall er ifølge Peter Madsen død ved et uheld på ubåden Nautilus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark