Ekstra Bladet

NAUTILUS ER BLEVET ET ONDT SORT MONSTER Fundstedet

SKREV BOG OM ’RAKET-MADSEN’: Thomas Djursing er overrasket efter at dele af ubådskapta­jnens forklaring er kommet frem

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Teknikere undersøger torsoen, der blev fundet ved Klydesøen på Vestamager. Indsat: Peter Madsen der er sigtet for drab subsidiaer­t uagtsomt manddrab under saerligt skaerpende omstaendig­heder på Kim Wall. Det aendrer fuldstaend­ig fortaellin­gen om ubåds-fantasten Peter Madsen, at han har forklaret, at der er sket en ulykke om bord på ubåden Nautilus, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølge­nde begravede hende til søs.

Det mener Thomas Djursing, der har skrevet bogen ’Raket-Madsen’, om den unikke opfinder, raketbygge­r og ubåds-excentrike­r, og har tilbragt meget tid med ham.

– Det får alle hans projekter og alt det, han har lavet, og alle hans ubåde til at stå i et nyt lys. Det vil gøre, at

Det får alle hans projekter og alt det, han har lavet, og alle hans ubåde til at stå i et nyt lys

Nautilus er gået fra at vaere en smuk og fantastisk maskine til nu at vaere blevet et ondt, mørkt, sort monster. Man kommer aldrig rigtig til at kunne se det anderledes, siger han.

Forfaerdel­igt

– Det er jo forfaerdel­igt. Sikkert også for ham selv, hvis det er et uheld. Han burde selvfølgel­ig have kontaktet myndighede­rne. Det der med at skaffe hende vaek til søs, det gør den store forskel. Man taenker, at ja, så skete der en ulykke. Hvis man er et ordentligt menneske, bør man jo kontakte folk og myndighede­r, siger han.

Som tiden er gået, havde Djursing forberedt sig på, at det kunne komme frem, at Peter Madsen havde noget med Kim Walls død at gøre.

– Jeg havde gået lidt og ventet på det. At der var sket et uheld. Hvis det er det, der er sket. Nu ved vi det stadig ikke. Men det er i hvert fald det, han siger, og det var også det, jeg gik og frygtede. Men der er stadig mange løse ting, vi skal forstå, før vi finder ro, siger han.

– Er du overrasket over, at han i første omgang ikke er en, der tager ansvaret på sig?

– Ja, er du sindssyg mand. Men det måtte naesten vaere den logiske konsekvens af alle de ting, der var kommet frem. Jeg taenker, at han må vaere gået i panik, og så må han have handlet derefter.

Kender ikke den side

– Slår han dig som en, der går i panik?

– Nej, overhovede­t ikke. Jeg kender ikke den side af ham, siger Thomas Djursing. Thomas Djursing der har skrevet en bog om ’RaketMadse­n, siger, at ubåden Nautilus har aendret sig til et ondt sort monster.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark