Ekstra Bladet

POLITISK FLERTAL: Vil udvise flere kriminelle udlaending­e

- ARKIVFOTO: KENNETH MEYER

Sommerens bandekonfl­ikt puster til et politisk flertals ambitioner om at udvise flere kriminelle udlaending­e fra Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Regeringen har bedt en arbejdsgru­ppe under Justitsmin­isteriet, der skal komme med bud på nye stramninge­r, om at saette farten op, så Folketinge­t kan begynde behandling­en af eventuelle aendringer inden årets udgang.

Retningen bakkes op af både DF og S, og det store opposition­sparti kommer nu med et bud på, hvor der skal gøres noget.

De ’gule kort’

Partiet vil afskaffe de såkaldt betingede udvisninge­r, som en dømt udlaending får, hvis domstolen vurderer, at det vil vaere i strid med Danmarks internatio­nale forpligtel­ser, at vedkommend­e udvises.

Sådanne ’gule kort’ kan en person få flere af, uden at det nødvendigv­is fører til udvisning, og derfor er de naerved nytteløse, mener retsordfør­er Trine Bramsen (S).

’Vi har svaert ved at se, hvorfor mennesker, der eksempelvi­s er dybt involveret i bandekonfl­ikter, skal kunne få flere gule kort, så de fortsat kan vaere i Danmark. Der må gives en udvisning med det samme, og ikke den her mellemvej,’ siger hun til Jyllands-Posten og henviser til, at blandt andre ledende medlem af banden Loyal to Familia, Shuaib Khan, har fået to betingede udvisninge­r.

DF er enig i kritikken, men vil ikke afskaffe de betingede udvisninge­r, før nye konkrete stramninge­r saettes i stedet. Og her mangler Socialdemo­kratiet svar, mener udlaending­eordfører Martin Henriksen, der kalder S-forslaget ’et symbolsk slag i luften’.

Trine Bramsen vil ikke selv komme med forslag, da hun mener, man er på ’juridisk komplicere­t grund, hvor blandt andet de europaeisk­e menneskere­ttigheder skal passes ind’. De konkrete stramninge­r, der skal erstatte de betingede udvisninge­r, kraever rådgivning fra Justitsmin­isteriet, siger hun.

Direktør i Institut for Menneskere­ttigheder, Jonas Christoffe­rsen, vurderer, at det er muligt for danske politikere at stramme udvisnings­reglerne, inden for konvention­erne, som de tolkes i dag:

’Så laenge de grundlaegg­ende rettighede­r respektere­s, tror jeg, at både danskeog internatio­nale domstole vil vaere med til at rykke hegnspaele­ne, hvis man går sagligt og rimeligt til vaerks,’ siger han til Jyllands-Posten.

Der må gives en udvisning med det samme, og ikke den her mellemvej

Bandeuroen giver et politisk pres til at udvise kriminelle udlaending­e. Blandt andre har en af de ledende aktørere af banden LTF fået to betingede udvisninge­r.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark