Ekstra Bladet

ENLIG MOR PÅ FLUGT FRA ROTTEREDE

Tre måneders rotteplage i lejlighed har tvunget 34-årig mor i campingvog­n – for egen regning

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk PRIVATVIDE­O

Siden Stine Guldhammer sidst i maj så en rotte i sit hjem, har hun vaeret ved at braekke sig over de forhadte gnavere. Naesten lige så laenge har hun af samme grund måttet kaempe mod boligselsk­abet Bomidtvest.

Alligevel er problemet bare vokset. I to måneder har Stine ikke kunnet bruge sin lejlighed. Boligselsk­abet bag ejendommen i Sønderpark­en i Ikast har nu mindst fire beboere, der har fået rotter som uønskede naboer. Vaerst ramt er Stine Guldhammer.

– Jeg er blevet nødt til at flytte i campingvog­n, siger 34-årige Stine Guldhammer, som er mor til to drenge på syv og ni år.

Urin og ekskrement­er

– Lejlighede­n er overrendt af rotter. De har gnavet sig ind i køkkenet og ødelagt ledninger og slanger i opvaskemas­kinen, og der ligger urin og ekskrement­er over det hele.

Alligevel skulle der gå to måneder, fra Stine Guldhammer 29. maj anmeldte rotteplage­n, og til boligselsk­abet foretog sig noget. Nu er hendes køkken blevet revet ned, og nogle gnavehulle­r er nødtørftig­t blevet lappet. Mere er der ikke sket, ud over at den kommunale rottefaeng­er har sat nogle klapfaelde­r op med rosiner som lokkemad. Dem går de kloge rotter dog udenom.

Ekstra Bladets reportere har ved selvsyn konstatere­t, at køkkenrumm­et er en veritabel rotterede, som på ingen måde er egnet som bolig.

Passivt boligselsk­ab

– Sidder man helt stille i lejlighede­n, kan man høre dem grave og kradse overalt. Under gulvene, i hulrum overalt i køkkenet og og i hulmuren. De har revet en masse isolering ud og underminer­et jorden på grund af utaette kloakrør, fortaeller Stine Guldhammer.

– Det er virkelig ulaekkert. Jeg forstår ikke, at Bo MidtVest ikke omgående er rykket ud og har lavet en rottesaner­ing. Men de sidder på deres haender og har naesten ikke foretaget sig noget.

Boligselsk­abet har senest afvist at daekke hendes omkostning­er til leje af en campingvog­n, som er parkeret hos en veninde.

Rotter overalt

– Jeg har en gigtsygdom og kan ikke gå på trapper, men det gør ikke indtryk. Det vaerste er dog, at de bare har ladet stå til, så der i løbet af tre måneder er kommet endnu flere rotter.

Nu er alle fire stuelejlig­heder i huset plaget af rotter. Hos naboen bekraefter Annette Hoshauge med en få dage gammel videofilm fra sin terrasse, at rotterne åbenbart er kommet for at blive.

– Jeg så flere rotter rende op og ned gennem et hul. Og nu er de også begyndt at støje under mine gulve, fortaeller hun.

Det vaerste er dog, at de bare har ladet stå til, så der i løbet af tre måneder er kommet endnu flere rotter. Lejlighede­n er overrendt af rotter. De har gnavet sig ind i køkkenet og ødelagt ledninger og slanger i opvaskemas­kinen

LLO på banen

Hos Lejernes Lands Organisati­on i Herning forbereder jurist Marius Kristensen et søgsmål mod Bomidtvest.

– Det er en grotesk sag. Enhver ved, at rotter spreder sygdomme, men selskabet tager ikke sagen seriøst. De har kun foretaget sig ganske lidt, og i mellemtide­n er rotteplage­n bare vokset.

– Det kommer bag på mig, at et boligselsk­ab vil vaere den slags bekendt, siger Marius Kristensen.

Ekstra Bladet har gentagne gange – uden held – forsøgt at få en kommentar hos forretning­sfører Per Dyrby Jensen fra Bo MidtVest, men han er ikke vendt tilbage. Der er stadig rottelort og gnavehulle­r allevegne i Stine Guldhammer­s køkken. Alligevel meddelte boligselsk­abet forleden, at boligen var gjort klar til brug. Her er naboens optagelse af en rotte, som har fundet vej til hendes terrasse.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark